Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Körsbärschutney

16 sep, 2015 
AvRedaktionen
Körsbärschutney.
Den här goda körsbärschutneyn är utsökt till sommarens grillkött eller en bit ost. Allt du behöver är körsbär, schalottenlök, farinsocker, ingefära, lime och balsamvinäger.
Annons

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 kg urkärnade körsbär

1 schalottenlök (finhackad)

4 msk brunt farinsocker

1 bit ingefära, cirka 1 cm lång

1 msk rivet limeskal

4 msk balsamvinäger

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme i cirka 30 minuter. Tillsätt vatten om det är väldigt tjockt. Häll upp i väl rengjorda glas eller burkar. Förvara i kylen, det håller i åtminstone 14 dagar.

Körsbärschutney.
Körsbärschutney.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons