Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Knaprig kålsallad med björnbär

15 apr, 2020 
AvRedaktionen
Recept på knaprig kålsallad med björnbär
Bjud på läcker kålsallad! Denna variant är både syrlig och söt, knaprig och mjuk. Servera med honungsdressing och björnbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Kålsallad:

¼ rödkålshuvud

1 lila blomkålshuvud

1 dl slätbladig persilja

1 rött äpple

Honungsdressing:

2 msk olivolja

2 msk citronsaft

2 tsk flytande honung

1 tsk grovkornig senap

Salt

Färskmalen svartpeppar

Till servering:

125 g frysta björnbär

50 g hasselnötter

Gör så här:

  1. Tina björnbären.
  2. Skölj och strimla rödkålen.
  3. Skölj blomkålen, skär buketterna i mindre bitar.
  4. Skölj och hacka persiljan.
  5. Skölj äpplet och tärna.
  6. Blanda rödkål, blomkål, persilja och äpple i en skål.
  7. Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner den i salladen.
  9. Hacka hasselnötterna grovt.
  10. Strö dem och björnbär över salladen.
  11. Servera genast för att behålla krispigheten.
Recept på knaprig kålsallad med björnbär
Knaprig kålsallad med björnbär.

Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Apelsinsallad med fänkål och pistasch

Blomkålschowder med majs och bönor

Stekt kål med chili, rosmarin och vitlök

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons