Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Kitkat Gold med ny gyllene smak av karamell

10 mar, 2020 
Av
Kitkat gold
En choklad med smak av guld, hur lyxigt låter inte det? Nya Kitkat Gold kommer från och med nu att göra fredagsmyset ännu festligare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är godisjätten Nestlé som släpper en ny smak av den älskade chokladklassikern Kitkat i form av Kitkat Gold. Det gyllene pappret och namnet antyder att det är något riktigt glammigt vi har att vänta oss.

Världens näst mest sålda choklad

Kitkat är som bekant en kexchoklad med frasig våffla i tre lager som täckts av mjölkchoklad och kan brytas i avlånga munsbitar. Chokladen såldes för första gången år 1935 i Storbritannien. I dag, 85 år senare, är den världens näst mest sålda chokladkaka efter Snickers. 

Sedan tidigare finns på den svenska marknaden rosa Kitkat ruby, Kitkat dark med mörk choklad och Kitkat white med vit choklad. Kitkat har även en serie som heter Chunky med kraftigare kakor fyllda med bland annat salt karamell, popcorn och jordnötssmör.

Lyxig inramning på Kitkat Gold

Men nu till den senaste och lyxigaste smaken hittills, Kitkat Gold! Hur smakar egentligen guld? Tja, enligt Kitkat smakar det karamell. Kitkat Gold består nämligen av vit karamelliserad choklad och frasigt kex. Förpackningen är premium, namnet likaså.

Annons

Kitkat själva beskriver smaken så här: ”Frasiga våffelfingrar täcka med gyllene vit choklad för en utsökt karamelligt paus”. Redan i januari postade de en video på Instagram för att hinta om att den nya smaken var på väg:

Nestlé skrev då att KitKat Gold skulle lanseras hos 7eleven till att börja med. Om du inte hittar KitKat Gold i just din butik kan du klicka hem den från bland andra Coopers Candy, Icas nätbutik eller Klippkungen.

Foto: Nestlé

LÄS MER:

Chokladdoppade ostbågar har hittat in i snackshyllan

Sommar på burk med Häagen-Dazs nya roséglass 

Igloo Cola och alla nya glassar från GB våren 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons