Key lime pie i glas

Key lime pie i glas.
Gillar du key lime pie kommer du att älska den här goda och enkla efterrätten med färska jordgubbar, lime, digestivekex, kondenserad mjölk och vispgrädde. Servera i glas och toppa en limeklyfta.
Annons

4 personer
Tid: 15 minuter

Du behöver:

150 g digestivekex
50 g smör
200 g söt kondenserad mjölk
2 äggulor
1/2 dl färskpressad limejuice
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 liter färska jordgubbar
2 dl vispgrädde
4 limeklyftor

Gör så här:

  1. Smula kexen med kniv i en matberedare.
  2. Smält smör och blanda med kexsmulorna.
  3. Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker.
  4. Varva ”limekrämen” med kexsmulor och skivade jordgubbar i vackra glas.
  5. Garnera med vispad grädde och en limeklyfta.
Annons
Key lime pie i glas.
Key lime pie i glas.
Annons

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar