Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Leilas karamellpopcorn

27 okt, 2015 
AvRedaktionen
Leilas karamellpopcorn.
De här karamelliserade popcornen är fullkomligt livsfarliga. De är så goda, det största problemet kommer att vara att inte äta upp allt själv…
Annons

4–6 popcornstrutar

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

1 liter varma poppade popcorn

salt

1/2 dl strösocker

1 tsk + 1 tsk smör

Gör så här:

Poppa popcorn och salta. Håll varmt under lock. Häll socker i en het stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad ton (var aktsam så det inte bränns, det går blixtsnabbt). Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt 1 tsk smör och rör ut.

Tillsätt därefter popcornen och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt ytterligare 1 tsk smör igen och rör om.

Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna. Lägg upp i strutar och servera.

Leilas karamellpopcorn.
Leilas karamellpopcorn.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler av Leilas recept hittar du här.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons