Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Isbitar med jordgubbar och champagne

10 feb, 2019 
AvRedaktionen
Isbitar med jordgubbar och champagne.
Jordgubbar och champagne är en klassisk kombination. Varför inte slå två flugor i en smäll och göra isbitar av dem? Perfekt att lägga i drinkar, bål eller ett glas champagne.
Annons

Du behöver:

jordgubbar, skurna i bitar

champagne eller mousserande vin

isformar, gärna hjärtformade

Gör så här:

1. Fyll isformarna med skivade jordgubbar.

2. Häll över champagne eller mousserande.

3. Frys i 4-6 timmar, eller tills isbitarna är tillräckligt hårda.

Isbitarna fryser inte lika hårt som vatten, men bör bli tillräckligt fasta för att kunna plockas ur och läggas i drinkar. Hittar du inte hjärtformade isformar går det självklart lika bra att använda något annat.

Tipset är hämtat från Laylita.com där du även kan se hur man gör steg-för-steg.

Isbitar med jordgubbar och champagne. Foto: Laylita.com
Isbitar med jordgubbar och champagne. Foto: Laylita.com

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons