Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

H&M lanserar kanelbullekollektion – här är godbitarna

12 sep, 2019 
H&Ms fikasatsning It's Pleat släpper kanelbullekollektion
Efter succén med årets semmelkollektion tänker It's Pleat ett steg längre – och satsar på en hel kanelbullekollektion inför Kanelbullens dag. Kan det bli bättre?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I våras valde H&Ms kafésatsning It’s Pleat att satsa på en semmelkollektion med semlor i nya, innovativa former. Vi fick se allt från festliga semmelshakes till smaskiga overnight oats med semmelsmak. Nu är konceptet tillbaka fast med kanelbullen i huvudrollen – lagom till Kanelbullens dag den 4 oktober!

H&M:s It’s Pleat släpper kanelbullekollektion

I kanelbullekollektionen, som släpps i september 2019, kommer vi få se några innovativa varianter på det klassiska fikabrödet. Vad sägs om en festlig healthy-ish kanelbulle-freakshake, en kanelbulle-rawboll och en kanelbulle-overnight oats? Självklart finns det även en traditionell kanelbulle för den som är sugen på det.

Kollektionen kommer säljas på It’s Pleat som just nu finns på Drottninggatan och Fältöversten i Stockholm och Svartbäcksgatan. It’s Pleat har tagit hjälp av matkreatören Victoria Nordström för att komma på nya, festliga varianter som passar alla.

Annons

– Hos oss kan man unna sig en klassisk kanelbulle eller testa ett nytt och precis lika kaneligt alternativ – utan att gå miste om varken smak eller kvalitet, säger Ninnie Lahnborg, projektledare på It’s Pleat.

Kanelbulleshake, rawboll och overnight oats

H&Ms fikasatsning It's Pleat släpper kanelbullekollektion
H&Ms fikasatsning It’s Pleats kanelbullekollektion.

Tjusningen med It’s Pleats kanelbullekollektion (förutom att den är riktigt smaskig) är att den är övervägande vegansk. För dig som är sugen på den storslagna freakshaken, så är den gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango samt smaksatt med kanelpulver och hemmagjord kanelkräm. Toppingen är inte sämre den, med kokosgrädde, kanel, maffiga hallonskakade popcorn och ett festligt fruktspett av plommon, ananas och kanel/äpple-rawboll. En kanelbullefest utöver det vanliga, helt enkelt!

Annons

Rawboll-kanelbullen, som även ingår i freakshaken, går att köpa separat och fungerar som ett perfekt mellanmål i härliga kanelbulletider. Ett litet extra plus i kanten för rawbollen som är vegansk, gluten- och laktosfri.

It’s Pleat erbjuder också ett något matigare alternativ i form av en ljuvlig overnight oats-kanelbulle. Havregryn kombineras med kanelkräm och härlig äppelkompott – perfekt som en lyxig havrefrukost eller mellanmål. För dig som vill köra på en klassisk godbit så finns även den traditionella kanelbullen.

It’s Pleats kanelbullekollektion lanseras i Sverige i början av september.

Läs mer:

7 goda sätt att variera dina overnight oats

10 annorlunda recept till Kanelbullens dag

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons