Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Hemgjorda pommes frites med dippsåser

31 jan, 2017 
AvRedaktionen
Hemgjorda pommes frites med dippsåser.
Riktigt krispiga pommes frites stavas dubbelfritering! Doppa sedan stavarna växelvis i len majodipp och het salsa – den perfekta kombon!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 små glas

Tid: 1 timme

Pommes frites:

1 liter frityrolja

4 stora bakpotatisar

salt

Gör så här:

Skrubba bakpotatisarna och låt skalet sitta kvar. Skär i stavar ca 1 cm tjocka och torka dem med papper så att de blir torra. Häll frityroljan i en vid kastrull. Värm till 120°. Lägg i potatisstavarna och fritera i cirka 10 minuter tills de blir mjuka. Ta sedan upp dem med hålslev och lägg på tidningspapper. Värm oljan till 180° och lägg i stavarna igen. Låt de friteras tills de är gyllene och krispiga, ca 5 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på tidningspapper. Salta och doppa i såserna.

Majodipp med citron

4 personer

Tid: 20 minuter

Egen majonnäs är guld värd!

Du behöver:

2 äggulor

1 tsk citronsaft

2 dl olivolja

1 vitlöksklyfta (pressad)

2 krm salt

Gör så här:

Se till att alla ingredienser är rumstempererade innan du sätter igång. Rör samman äggulor och  citronsaft. Droppa i oljan och vispa hela tiden tills all olja har gått ihop till en fin majonnäs. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt.

Annons

Het salsa

4 personer

Tid: 30 minuter

Het, stark och söt på en och samma gång.

Du behöver:

1 msk olivolja

1 gul lök (finhackad)

1 hel röd chili (finhackad och -urkärnad)

1 burk krossade tomater

4 vitlöksklyftor (pressade)

2 tsk socker

2 krm salt

Gör så här:

Häll olivoljan i en kastrull på medelvärme och fräs lök i oljan tillsammans med chilin tills den är mjuk men inte fått färg. Tillsätt de krossade tomaterna, pressad vitlök, socker och salt. Låt sjuda cirka 10 minuter. Smaka av med salt och socker. Häll upp i en skål och låt svalna.

Hemgjorda pommes frites med dippsåser.
Hemgjorda pommes frites med dippsåser.

Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons