Här är sommarens hetaste cocktails – enligt Stockholms trendkrogar

Nominerade i kategorin "Årets bar" i årets upplaga av Gulddraken och vattenhål för trendkänsliga Stockholmare. Yuc! Mexican, Bar Hommage och Corner Club ger oss sitt bidrag till sommarens hetaste cocktail.
22 maj, 2017

Glöm rosévin och klassiker som Strawberry Daiquiri och Gin & Tonic. I sommar vill vi ha en trendig cocktail, med ingredienser som både är trendkänsliga och goda för årstiden.

Läs också: 4 recept på sommarens hetaste drinkar

Vi bad tre av Stockholms trendigaste krogar att ge oss svaret och här är deras bidrag.

Testa att göra själv eller besök krogarna nedan för att avnjuta en trendig cocktail i solen.

Här är sommarens hetaste cocktail enligt 3 av Stockholms trendigaste krogar:

1. YUC! Mexican: Apasionada

En fruktig twist på en Margarita med Mezcal och Maracuya samt Habanero/Jalapeño saltrim. Fruktighet möter rökighet.

Du behöver:

50 ml Maracuya infuserad mezcal

20 ml Cointreau

30 ml limesaft

20 ml sockerlag

Gör så här:

Skaka alla ingredienser i en shaker. Sila över allt i ett cocktailglas, rimmat med habanero-/jalapeñosalt.

2. Bar Hommage: Lavettgatan

Fotograf: Hampus Danielsson

Du behöver:

40 ml Rooibosinfuserad Havana Club 3 Rom*

20 ml rabarbersocker**

10 ml Verjus

20 ml Lime

*Rooibosinfuserad Havana Club 3 Rom: 4 gram rooiboste – blandas tillsammans med 1 flaska Havana Club 3 – låt ligga i 3 timmar innan du silar av den.

**Lika delar färskjuicad rabarber & strösocker, rörs utan att värmas tills sockret löst upp sig.

Gör så här:

Skaka alla ingredienser i en shaker med is. Sila upp i ett kylt glas.

3. Corner Club: Mayflower

”Designed specifically for the Swedish spring, the Mayflower is a low ABV cocktail, to be enjoyed in the sunshine. There isn’t anything Swedes love more than elderflower and rhubarb. Both rhubarb and elderflower blossom in the spring, so to capture their flavours at best, there is no time like the present. Refreshing, slightly sweet and acidic, already a widely popular cocktail in the streets of Old Town.”

Du behöver:

2 cl Noilly Prat Dry Vermouth

2 cl St.Germain

3 cl rabarbershrub

Sodavatten

Så här gör du din egen shrub >>

Gör så här:

1. Fyll ett långt glas med is.

2. Blanda samtliga ingredienser förutom sodavatten.

3. Toppa med sodavatten och dekorera med en rabarbärstjälk.

Läs också: 6 fräscha mojitos med sommarkänsla

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: