Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs

03 jan, 2012 
AvRedaktionen
Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs.
Koka äggen med gurkmeja för att ge skalet en vacker färg! Servera med en majonnäs smaksatt med sardeller.
Annons

6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

6 ägg

1/2–1 msk gurkmeja

sardeller i olja

1/2 tsk gurkmeja

flingsalt

1 äggula

1 1/2 dl jungfruolivolja

salt och peppar

lite citronsaft

Gör så här:

Koka äggen i vatten tillsammans med 1/2–1 msk gurkmeja tills de nästan är hårdkokta.

Mosa 2 sardeller i en mortel. Häll i gurkmeja, salt och mortla. Tillsätt äggulan. Vispa ihop med en gaffel och tillsätt olivolja i en smal stråle. Fortsätt vispa tills majonnäsen får en krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och några droppar citron.

Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs.
Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons