Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

3 enkla recept på glögg – ett med prosecco!

04 dec, 2017 
AvRedaktionen
Gör egen glögg till glöggminglet!
Att göra egen glögg är enkelt. Dessutom kan du styra såväl sötma som styrka själv. Varför inte testa att servera en kall variant med bubblande prosecco!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Isad bubblande fläderglögg

10 glas

Tid: 20 minuter

Ge glöggminglet en extra festlig inramning med bubblande glögg serverad i vackra champagnekupor. En given hit!

Du behöver:

5 dl koncentrerad fläderblomssaft

5 kanelstänger

50 kryddnejlikor

15 hela kardemummakapslar (lätt krossade)

5 cm ingefära (riven)

1 flaska prosecco (750 ml), väl kyld

Gör så här: Blanda alla ingredienser utom proseccon i en kastrull och låt sjuda i 15 minuter, inte koka. Sila blandningen och kyl innan du fördelar den i tio champagneglas. Toppa med kall prosecco och servera genast.

2. Värmande rom- och clementinglögg

10 glas

Tid: 10 minuter

En skvätt rom ger extra sting till den klassiska rödvinsglöggen. Toppa med clementinsaft och julmyset är komplett. 

Du behöver:

1 liter rödvinsglögg (alkoholfri eller med låg alkoholhalt)

2 1/2 dl mörk rom

8 clementiner (saft från 6 av dem)

Gör så här: Pressa ut saften ur clementinerna. Blanda med glögg och rom i en kastrull. Hetta upp så det börjar ryka lite, men inte så att det kokar. Skär en clementin i skivor. Servera romglöggen i små glas och garnera med clementinskivor.

Annons

Tips! Det går bra att byta ut rom mot whiskey eller någon annan spritsort du tycker om.

3. Kryddig lingonglögg

10 glas

Tid: 15 minuter

Den här julröda glöggen bjuder på en härlig smakkombination av syrligt och kryddigt. Vill du ha lite extra sting går det bra att blanda i en skvätt vodka vid servering.

Du behöver:

1 1/4 liter drickfärdig lingondryck

2–3 kanelstänger

2–3 stjärnanis

5 kardemummakapslar (lätt krossade)

5 centimeter ingefära

Gör så här: Blanda juice och kryddor i en kastrull. Låt glöggen sjuda i 10 minuter, inte koka. Glöggen går att servera både varm och kall.

Recept: Enkla tilltugg till glöggminglet >>

Gör egen glögg till glöggminglet!
Gör egen glögg till glöggminglet!

Av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström
Foto: Emmy Lundström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons