Fyllda paprikor med svamp, nötter och tomater

Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.
Fyllda paprikor är lätt att göra vegetariska och går att variera i det oändliga. Här har vi använt skogschampinjoner, valnötter och soltorkade tomater.
Annons

2 personer
Tid: 1 timme

Du behöver:

175 g skogschampinjoner (putsade och skurna i bitar)
1 msk rapsolja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta (krossad)
12 soltorkade tomater (hackade och utan oljan)
1 dl ströbröd eller panko
25 g valnötter (grovhackade)
1 liten bunt slätbladig persilja (finhackad)
1/2 tsk torkade chiliflagor
4 tsk pesto
2 gula eller röda paprikor

Annons
Annons

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svampen i cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar och ta från värmen. Blanda ner vitlök, tomathack, ströbröd, valnötter, persilja, chiliflagor och pesto. Skär paprikorna i halvor på längden och ta försiktigt bort kärnhuset. Lägg paprikorna på en bakpappersklädd ugnsform och klicka i fyllningen. Täck fyllningen med lite grillfolie och baka i ugnen i cirka 40–45 minuter tills paprikan mjuknat.

Annons
Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.
Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar