Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost

05 maj, 2017 
AvRedaktionen
Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.
Fyllda paprikor med köttfärs, ris och fetaost är en perfekt lunchrätt, eller en dagen-efter-rätt om man fått rester över. Passar även på buffén.
Annons

4–6 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 liten rödlök (finhackad)

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 röd chili (urkärnad)

olja

400 g kalvfärs

1/2 burk krossade

tomater

salt och peppar

färdigkokt ris (ca 3 portioner)

200 g fetaost

6 paprikor, olika färger

Gör så här:

Fräs rödlök, vitlök och urkärnad chili. Blanda ner färsen och låt allt bli genomstekt. Rör ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Blanda ner riset och smula i osten. Blanda väl och fördela färsblandningen i de urkärnade och urgröpta paprikorna. Sätt in i ugnen på 200° i 10–15 minuter.

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.
Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons