Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Frisk apelsin- och avokadosallad

24 feb, 2020 
AvRedaktionen
Recept på apelsin- och avokadosallad
God, vårig och fräsch! Bjud på apelsin- och avokadosallad med friska smaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Apelsin- och avokadosallad:

6 apelsiner

1 mogen avokado

1/2 citron, saften

1 ask smörgåskrasse

40 g osaltade, skalade pistaschmandlar

Vinägrett:

1 schalottenlök

1 msk vit balsamico

1 tsk flytande honung

1/2 tsk rosépepparkorn

Salt:

2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Filea apelsinerna, skär i skivor.
  2. Tärna avokadon.
  3. Droppa lite citronsaft över.
  4. Blanda vinägretten.
  5. Skala löken och hacka fint.
  6. Rör ihop lök med balsamico, honung, krossad rosépeppar och salt.
  7. Blanda sist ner olivoljan.
  8. Fördela apelsinskivorna över ett stort fat.
  9. Lägg avokadon på.
  10. Droppa vinägrett över och toppa med krasse och grovhackade pistaschmandlar.
Recept på apelsin- och avokadosallad
Frisk apelsin- och avokadosallad.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk

LÄS MER:

Lyxig päron- och granatäppelsallad

Smakrik bönsallad med björnbär

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons