Edita ”Foodjunkie” Renlund – ny bloggare på elle.se!

Foodjunkie ny bloggare på ELLE.se
Magiska recept, matinspiration på högsta nivå och härliga tips – och så klart en insyn i livet som småbarnsmamma och influencer. Möt Edita "Foodjunkie" Renlund, ELLEs nya bloggare.
Annons

Ny bloggare och profil i team ELLE är Edita Renlund, personen och hjärnan bakom aliaset Foodjunkie. En drömrekrytering för oss – och ett otroligt välkommet tillskott till vår mat–, bak– och dryckesdel här på elle.se. Nu för tiden hittar du ju allt vårt innehåll från ELLE mat & vin här på elle.se, tillsammans med våra inspirerande profiler inom mat, bak och dryck. Till exempel Foodjunkie!

Editas instagramkonto @foodjunkieblog har nästan 40k följare och i bloggen bjuder hon varje dag på recept, matinspiration, härliga tips – och så klart en insyn i livet som småbarnsmamma och influencer. Vi bad Edita berätta lite mer om sig själv, bloggen, hur allt började, vilka ingredienser hon inte klarar sig utan – och sina favoritrecept just nu.

Hej Edita, och välkommen till oss!

– Tusen tack, det ska bli så roligt!

Annons

Du är relativt nybliven tvåbarnsmamma, hur känns och går det?

– Ja, tänk att jag har två små nu, det känns fortfarande overkligt. Min andra är snart nio månader hehe… Nu med mitt andra så visste jag att den här tiden passerar alldeles för fort, så jag har passat på att njuta till fullo. Jag har varit lite mer mammaledig och prioriterat bort en massa annat. Det är väl en bra sak som dessa hemska coronatider givit mig – mer tid hemma med mina barn.

Annons

Hur föddes ditt matintresse och vad fick dig att börja blogga om just mat och lifestyle?

– Jag tror det är för att jag älskar mat! På ett enkelt vis. Att få sitta tillsammans med nära och kära och äta god mat är bland det bästa jag vet. Men att blogga var inte självklart, det var en kompis som pushade mig till det vilket jag är så glad för idag då det är superkul att få dela med mig av tips och massa härlig inspiration!

Edita "Foodjunkie" Renlund är ny bloggare på ELLE
Edita Renlund aka Foodjunkie – ny bloggare på elle.se.

Vem är du i tre ord?

– En glad skit som gärna umgås med alla och klarar mig fint i alla sammanhang av människor men min egentid är så viktig speciellt nu när man har barn. Det var mer än tre ord, så blir det ibland.

Annons

Vad kommer vi att få läsa om hos dig?

– En härlig blandning av färgglad, enkel och hälsosam mat. Min vardag här i stan och när vi beger oss till vårt hus i Spanien. Vår nyköpta lägenhet som ska renoveras (längtar!). Många turer på sjön med vår båt. Mina två avkommor kommer förmodligen att synas en hel del. Jag älskar att ta bilder så det kommer ni få många av i varje inlägg!

Tre ämnen du gärna lyfter?

– Hur enkelt det är att få till god och nyttig mat! Många inspirerande inlägg med små tips i vardagen.

Vilka tre ingredienser klarar du dig inte utan?

– Jag är en periodare när det kommer till mat. Får jag dille på t ex mandelsmör så använder jag det till mycket under en period. Men det som alltid finns hemma hos mig är havremjölk, dadlar, nötter och färska kryddor. Men att tillägga så är jag vegetarian och varit i nästan tio år. Älskar dock ost så kommer aldrig bli vegan!

Annons

Vad är något de flesta inte vet om dig?

– Jag kan inte laga mat eller jobba när det är stökigt. Har väldigt svårt att säga nej till folk. Och jag har dyslexi.

Nämn tre roliga saker du har på gång just nu.

– Det roligaste är ju att jag börjar blogga här! Sen alla dessa val inför min renovering hemma.

Tre råd du vill ge dina bloggläsare?

– 1. Ha tålamod. Det har jag lärt mig med barn och många bollar i luften. Allt tar sin tid. 2. Våga krydda din mat och tänk att den ska ha många olika härliga färger. 3. Bry dig om dig själv och inte om allt du ser sociala medier.

Annons

Många bakar lite extra mycket nu när vi håller oss hemma mer än vanligt. Vilket är ditt favoritrecept just nu?

– Gaah, svåraste frågan hittills, det finns ju så mycket gott! Men mitt bananbröd får så mycket kärlek nu. Men lyxa till det och testa löjromspizzan nån helgdag.

Från och med nu hittar du bloggen på foodjunkie.elle.se. In och bokmärk och hälsa Edita välkommen!

Annons

Läs också: 

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar