Dadlar med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt

Recept på dadlar med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt
I år serverar vi dadlar på nytt sätt – nämligen med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt. Det blir otroligt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Brand logo
Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Dadlar med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt

Sött, salt, nötigt och syrligt. De här snittarna har allt.

Dadlar med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt

8 personer

Tid: 15 minuter + tid i ugn

Du behöver:

Tranbärssylt:

1 dl strösocker
1 dl rödvinsvinäger
1 tsk finriven färsk ingefära
100 g tranbär

Dadlar:

24 färska dadlar
200 g taleggio
12 skivor parmaskinka (ca 120 g)
24 små kvistar färsk rosmarin
24 färska tranbär

Gör så här:

  1. Häll socker, vinäger och ingefära i en kastrull och låt koka upp tills sockret har smält. Tillsätt tranbären och låt sjuda i lagen i 3–5 minuter. De ska helst inte spricka. Häll över i en glasburk och ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 220°. Kärna ur dadlarna. Skär taleggion i 24 små bitar och lägg en i varje dadel. Klipp skinkan i 24 delar och linda in dadlarna i skinkan. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen i 5 minuter.
  3. Fäst ett tranbär på varje varm dadel med en liten kvist rosmarin och ringla över lite av lagen. Servera genast.

Foto: Columbus Leth