Dadlar med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt
I år serverar vi dadlar på nytt sätt – nämligen med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt. Det blir otroligt gott!
Dadlar med taleggio, parmaskinka och tranbärssylt
Sött, salt, nötigt och syrligt. De här snittarna har allt.
8 personer
Tid: 15 minuter + tid i ugn
Du behöver:
Tranbärssylt:
1 dl strösocker
1 dl rödvinsvinäger
1 tsk finriven färsk ingefära
100 g tranbär
Dadlar:
24 färska dadlar
200 g taleggio
12 skivor parmaskinka (ca 120 g)
24 små kvistar färsk rosmarin
24 färska tranbär
Gör så här:
- Häll socker, vinäger och ingefära i en kastrull och låt koka upp tills sockret har smält. Tillsätt tranbären och låt sjuda i lagen i 3–5 minuter. De ska helst inte spricka. Häll över i en glasburk och ställ kallt.
- Sätt ugnen på 220°. Kärna ur dadlarna. Skär taleggion i 24 små bitar och lägg en i varje dadel. Klipp skinkan i 24 delar och linda in dadlarna i skinkan. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen i 5 minuter.
- Fäst ett tranbär på varje varm dadel med en liten kvist rosmarin och ringla över lite av lagen. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
