Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Couscoussallad med ärtor och paprika

14 maj, 2018 
AvRedaktionen
Couscoussallad med ärtor och paprika.
Gott och fylligt tillbehör med couscous, ärtor, paprika, salladslök och persilja. Toppa med en dressing av olivolja, balsamico, honung, citron, salt och peppar.
Annons

8 personer

Du behöver:

250 g couscous

150 g gröna ärtor

1 gul paprika

4 salladslökar

1 liten bunt persilja

Dressing:

1 dl olivolja

1/2 dl vit balsamico

1 tsk flytande honung (eller agavesirap)

1 citron, skalet

salt

nymald svartpeppar

Garnering:

1 liten bunt koriander eller bladpersilja

Gör så här:

Koka couscous enligt anvisning på paketet. Låt svalna helt. Ge ärtorna ett snabbt uppkok om du använder frysta. Tärna paprikan. Ansa salladslökarna och skär i tunna skivor. Skölj och hacka persiljan. Blanda ihop couscous med ärtor, paprika, salladslök och persilja.

Blanda dressingen genom att röra ihop ingredienserna, riv citronskalet och blanda ner. Vänd ner dressingen i couscous- blandningen. Garnera med koriander.

Couscoussallad med ärtor och paprika.
Couscoussallad med ärtor och paprika.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons