Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Chilimarinerad salmalax i salladsskål

01 sep, 2013 
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chilimarinerad salmalax i salladsskål.
Chilimarinerad salmalax i salladsskål.

Du behöver:

500 g salmalax

2 vitlöksklyftor

1 chili

1 lime

2 salladslökar

2 msk soja

1 msk olivolja

1 avokado

12 gemsallads-blad

Gör så här:

Tärna laxen i bitar stora som sockerbitar. Hacka vitlök och chili. Riv limeskalet, skär ner salladslöken. Vänd grönsakerna med soja och olivolja, tillsätt laxen och blanda allt försiktigt. Smaka av med salt och låt stå i tio minuter. Skär avokadon i bitar och vänd ner den försiktigt. Servera på salladsbladen.

Av: Fredrik Eriksson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons