Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Catarina König vann Decenniets mästerkock – 7 favoritrecept

09 nov, 2020 
Decenniets Mästerkock-vinnaren Catarina Königs favoritrecept
Sveriges mästerkock 2016 och nu även Decenniets mästerkock. In och inspireras av ELLE-profilen Catarina Königs favoritrecept!
Annons

Catarina König har gjort det igen. ELLE-profilen kammade hem titeln som Sveriges Mästerkock 2016 och har nu även vunnit Decenniets mästerkock. Vi har samlat Catarinas egna favoritrecept – från festlig löjromspizza till den perfekta kladdkakan som har allt. Vilken rätt blir din favorit?

Se när vinnaren utses i Decenniets MästerkockBrand logo
Se när vinnaren utses i Decenniets Mästerkock

1. Asiatisk laxtartar på friterat rispapper

Sugen på ett festligt tilltugg eller en lättare förrätt? Denna läckra asiatiska laxtartar är underbart god och blir garanterat en favorit för alla som testar den. Serveras på friterat rispapper och avnjuts bäst med ett glas bubbel!

Catarina Königs recept på asiatisk laxtartar på friterat rispapper

2. Läcker löjromspizza med extra allt

Är du, precis som Catarina, tokförtjust i löjrom? Då är den här pizzan helt klart någonting för dig. Denna lyxiga, smakrika och inte minst lättlagade löjromspizza passar utmärkt som drinktilltugg.

Annons
Catarina Königs recept på löjromspizza

3. Asiatisk nudelsallad med het majonnäs

Låt nudlarna stå i fokus i den här magiska rätten med asiatiska smaker. Catarinas variant på asiatisk nudelsallad är en given succé för hela familjen med kryddig kyckling och het majonnäs. Missa inte!

Catarina Königs recept på asiatisk nudelsallad med het majonnäs

4. Friterad kyckling i salladsblad med avokadokräm och mangosalsa

En minst sagt festlig kycklingrätt som fungerar bra både för stora och små. Här serveras friterad kyckling i krispiga salladsblad med läckra tillbehör med det lilla extra. Vad sägs om läcker chilimajonnäs, len avokadokräm och en frisk mangosalsa? Mums, säger vi!

Annons
Catarina Königs recept på friterad kyckling i salladsblad med avokadokräm

5. Oemotståndliga dumplings i buljong

Får det lov att vara dumplings? Många tror att dumplings är svårt och pyssligt att få ihop, men det är enklare att laga än vad du tror. Testa Catarinas favoriter som serveras med buljong (ramen) och toppas med koriander eller chiliflakes om du känner för det!

Catarina Königs recept på kycklingdumplings i buljong

6. Äppelpizza med salt kolasås och vaniljglass

Pizza i all ära, men även efterrättspizzor är himla goda. Testa Catarinas recept på frisk äppelpizza som toppas med salt kolasås och kall vaniljglass. Den perfekta desserten efter en riktigt god middag.

Annons
Catarina Königs recept på äppelpizza med salt kolasås och vaniljglass

7. Magisk kladdkaka som har allt

Går det ens att få nog av kladdkaka? Förmodligen inte. Bjud på en underbart god kladdkaka full av läckerheter. Förbered dig för en härligt kladdig botten, fluffig marshmallow, underbar chokladtryffel med både söta och salta smaker. Kan inte bli annat än en hit!

Catarina Königs recept på kladdkaka

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons