Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Antipasti med Lambrusco (mousserande rödvin)

14 mar, 2019 
AvRedaktionen
Lambrusco passar perfekt till antipasti.
En annorlunda men återkommande trend är mousserande rödvin, som Lambrusco. Kan vara klockrent när den serveras lite svalt till italiensk antipasti med smakrik chark och ost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

(Missa inte vintipsen längst ner!)

4 personer

1. Bresaolarullar med olivcrème:

12 skivor bresaola

½ burk, ca 60 g crème av gröna oliver (t ex Zetas)

1 näve rucola

½ dl färskriven parmesan

2. Marinerade kronärtskockor:

1 burk inlagda kronärtskockshjärtan, ca 200 g

2 msk olivolja

2 msk slätbladig persilja

1 vitlöksklyfta

3. Minimozzarella med tomat & chili:

150 g minimozzarella

1 msk olivolja

1 tsk chiliflagor

2–3 msk hackade soltorkade tomater

Till servering:

crostini

svarta oliver

Gör så här

  1. Bred ett tunt lager med olivcrème på varje bresaolaskiva, toppa med lite rucola och rulla ihop. Lägg upp på fat och strö över parmesan.
  2. Häll av vattnet från kronärtskockorna och skär dem i halvor. Blanda runt med olivolja, persilja och finhackad vitlök. Lägg upp i skål.
  3. Häll av vattnet från mozzarellabollarna. Rulla dem i olja och chiliflagor och lägg upp tillsammans med strimlade soltorkade tomater.
  4. Servera med oliver och crostinis.
Antipasti med Lambrusco.
Antipasti med Lambrusco.

3 goda Lambrusco:

3 goda Lambrusco som passar till antipasti.
3 goda Lambrusco som passar till antipasti.

1. De Pietri Lambrusco di Sorbara (nr 2002), 79 kr.

Ljusröd Lambrusco, nästan neonrosa med fruktig smak av jordgubbar, hallon, gelégodis och med frisk syrlighet och inga tanniner.

2. Fattoria Moretto Lambrusco (nr 72170), 139 kr.

Rubinröd och skummande med ungdomlig fruktig doft av viol, jordgubbar, svarta körsbär. Torr och frisk fruktig smak med pigga bubblor.

3. Concerto Reggiano Lambrusco (nr 90320), 129 kr.

Kaxigt med torr röd Lambrusco! Mousserande rubinrött vin med frisk och livlig smak med massor av röda bär som körsbär, körsbärskärna, jordgubbar, hallon och med balanserad strävhet i finish.

Recept: Susanne Palmqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
Vintips: Ia Orre

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons