Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

3 godaste tillbehören till grillat

16 maj, 2019 
AvRedaktionen
Parmesanpanerade sötpotatis pommes, råstekt sparrisbroccoli med chili och smörstekt spetskål.
Parmesanpanerade sötpotatis pommes, råstekt sparrisbroccoli med chili och smörstekt spetskål. Vad du än väljer att lägga på grillen så är dessa tillbehör ett måste!
Annons

1. Parmesanpanerade sötpotatis pommes

4 personer

Grillkvällens godaste sidekick!

Du behöver:

750 g sötpotatis

2 msk olivolja

50 g parmesan

salt

färskmald svartpeppar

1/2 dl hackad persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210°. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar. Vänd dem i olja.
  2. Lägg ut finriven parmesan på en tallrik och vänd sötpotatisstavarna i den, så de blir helt täckta.
  3. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och krydda med salt och pepppar. Stek dem i ugnen i 25–30 minuter, vänd dem försiktigt då och då under tiden. Strö över hackad persilja vid servering.

2. Råstekt sparrisbroccoli med chili

4 personer

Sparrisbroccoli är spänstig och söt och passar utsökt att råsteka.

Du behöver:

400 g sparrisbroccoli

olja, till stekning

salt

1/2 tsk chiliflagor

Gör så här:

  1. Skölj och skär av ändarna på sparris- broccolin. Fräs på hög värme i olja tills de får färg, 2–3 minuter.
  2. Krydda med salt och chiliflagor. Servera ljumna.

3. Smörstekt spetskål

Om det här inte blir huvudrätten är den i stället ett utsökt tillbehör.

Du behöver:

1 spetskålshuvud

30 g smör

salt

färskmald svartpeppar

6 kvistar timjan

till servering:

1/2 citron, rivet skal

25 g parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort de yttersta grova bladen på kålen. Skär i 4 klyftor. Skölj och låt rinna av. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  2. Skär smöret i tärningar och fördela på kålen. Strö över salt, peppar och timjan. Baka i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllene. Servera med rivet citronskal och riven parmesan.
Såser och röror är gott till grillat.
Såser och röror är gott till grillat. Foto: Shutterstock

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons