Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

3 goda öldrinkar med Peroni

27 aug, 2018 
AvRedaktionen
Öldrinkar med Peroni. Foto: Madeleine Landley
Har du testat att blanda drinkar med öl? Tack vare dryckens mångsidiga karaktär och bubblande kolsyra är det en utmärkt drinkingrediens.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Drinkar med öl är en en starkt växande trend, inte minst eftersom många efterfrågar drinkar med lägre alkoholhalt. Sugen att testa? I slutet av augusti gästspelar Simone Caporale Tjoget i Stockholm. Om du scrollar vidare hittar du dessutom några av hans recept.

En av världens bästa bartenders

Simone Caporale är Master Mixologist för Peroni, vilket innebär att han tar fram cocktails där öl är huvudingrediensen istället för sprit. Han blev känd då han gjorde baren på The Langham Hotel (reklamlänk) i London till en av världens bästa och han har även själv blivit utsedd till världens bästa bartender.

Simone Caporale är en av världens bästa bartenders.
Simone Caporale är en av världens bästa bartenders.

Simone finns på plats på Tjoget den 29 augusti, mellan kl 17 och 20 för att blanda tre av sina signaturcocktails på Peroni. Gemensamt för drinkarna är en läskande och elegant stil med en perfekt balans mellan sötma och syra, där ölens karakteristiskt bittra toner ger struktur och karaktär.

Annons

För dig som vill testa drinkarna hemma så kommer recepten här!

1. Peroni Negroni

Peroni Negroni.
Peroni Negroni.

Du behöver:

50 ml Peroni Nastro Azzurro

50 ml bitter vermouth

50 ml röd vermouth

50 ml apelsinjuice

apelsinklyfta till garnityr

Gör så här:

Rör alla ingredienserna med is. Servera i ett lågt glas med en stor isbit och dekorera med en apelsinklyfta.

2. Peroni Sorbetto Spritz

Peroni Sorbetto Spritz.
Peroni Sorbetto Spritz.

Du behöver:

Annons

60 ml Peroni Nastro Azzurro

50 ml Aperol

50 ml Schweppes Bitter Lemon

en skopa apelsinsorbet

oliv till garnityr

Gör så här:

Rör alla ingredienser utom apelsinsorbeten med is. Sila och servera i ett champagneglas. Toppa med en kula apelsinsorbet och en oliv på toppen.

3. Peroni Sbagliato

Peroni Sbagliato.
Peroni Sbagliato.

Du behöver:

40 ml Peroni Nastru Azzurro

30 ml Luxardo Bitter Bianco

30 ml Italicus

15 ml rosa grapefruktjuice

2 stänk bitter

citronskal till garnityr

Gör så här:

Skaka alla ingredienser utom Peroni i en shaker med is. Sila och servera över en stor isbit i ett elegant glas. Toppa med Peroni. Dekorera med snurrat citronskal.

Läs också: Har du också hällt upp ölen fel i hela ditt liv?

Hur brukar du hälla upp din öl?
Hur brukar du hälla upp din öl? Foto: IBL

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons