12 lyxiga vegetariska och veganska helgrecept
1. Magiskt zucchinilasagne
Välj vegetariskt och lyxigt, den här zucchinilasagnen är riktigt god. Här samlas allt i en form – enkelt och smidigt.
2. Sötpotatis med chili och cheddar
Lyxa till det med sötpotatis! Sötpotatis med chili och cheddar är både mättande och riktigt gott. Garanterad middagssuccé!
3. Vegansk bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater
Färgstark och fräsch pastarätt med röd spetskål, färsk spenat och ugnsbakade kvisttomater. Toppa med dillolja och hackad pistasch.
4. Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter
Servera det här vackra och goda flarnet med en matig sallad på exempelvis ruccola, sojabönor och matvete. Även perfekt i små bitar som drinktilltugg.
5. Za’atar-bakade morötter med hummus
Bjud på za’atar-bakade morötter med hummus. Denna goda och varma salladen med matig hummus är en riktig hit!
6. Blomkålsburgare med chilimajonnäs
Bjud på goda, gröna burgare! Blomkålsburgare med chilimajonnäs är saftig, god och självklart helt vegetarisk.
7. Fyllda paprikor med svamp, nötter och tomater
Fyllda paprikor är lätta att göra vegetariska och går att variera i det oändliga. Här har vi använt skogschampinjoner, valnötter och soltorkade tomater. Perfekt för helgmiddagen!
8. Medelhavspasta med zucchini och mozzarella
Smakrik och lyxig pasta med medelhavssmak. Toppa med mozzarella och färsk basilika.
9. Vegansk indisk linsgryta
Linsgryta eller ”Dhal” är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Dhal finns i en mängd olika varianter. Här är ett recept med röda linser.
10. Pizza bianco med getost och rödbetor
Pizza är en hederlig helgrätt! Pizza bianco med getost och rödbetor passar till både förrätt och varmrätt, eller avsvalnad i snittar med ett glas vitt vin.
11. 3 vegetariska tacos
Många hakar på trenden med en vegetarisk dag i veckan och varför inte välja fredagen? Den traditionella tacomiddagen är ett utmärkt tillfälle att byta ut köttet mot vegetariskt.
12. Het halloumigryta
När man väl provat den här grytan med halloumi blir den gärna en klassiker i köket. Servera med råris eller bulgur och sallad.
LÄS MER: