Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

10 saker som gör kladdkakan extra god

06 okt, 2016 
AvLisa Segerson
Om du älskar kladdkaka. Ja, då har du kommit helt rätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Citronmarängbakelse

Baka din kladdkaka i långpanna och skär i rutor. Dekorera med vispad grädde smaksatt med lemon curd och en marängtopp. Strö över rivet citronskal eller strössel om du vill ha extra färg på bakelsen.

LÄS OCKSÅ: Raw kladdkaka med endast tre ingredienser

2. Bärchock

Dekorera rikligt med bär från trädgården, eventuellt med ett lager grädde, grädde/crème fraiche eller chokladglasyr under bären.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

3. Polkatårta

Gör en chokladglasyr på 150 gram mörk choklad som får smälta i kastrull med 1 dl grädde. Låt svalna så att smeten stelnar lite.  Bred ut över kakan och dekorera med polkaspån och ev riven, vit choklad.

4. Pudra personligt

Klipp ut en mall med ett hjärta, bokstäver eller en symbol och lägg på tårtan. Pudra tårtytan med florsocker. Använd t ex en sil eller en tekula. Ta försiktigt bort mallen. Dekorera med flaggor och lägg plockgodis runtom.

LÄS OCKSÅ: Lättlagad chokladbomb – som inte behöver bakas

5. Pistage- och marshmallowskaka

Annons

Gör en chokladglasyr (se ovan). Dekorera med pistagenötter, jordnötter och minimarshmallows.

6. Prickiga kakan

Klipp marschmallows i bitar och blanda i smeten. Lägg försiktigt färgglada chokladlinser, typ non-stops, över den ogräddade kakan. Spara några till dekoration.

7. Smulkaka med hallon

Smula sönder kladdkakan, lägg i glas varvat med hallon och glass. Dekorera med grädde och turkisk pepparkarameller.

8. Daimtårta

Dekorera med grädde och krossad daim. Extra fint med bär runt kanten!

LÄS OCKSÅ: 5 smaskiga varianter på varm choklad

9. Kokostosca

Smält 75 gram smör och koka i kastrull 5 min med 200 g kokosflingor, 1 dl ljus sirap, 2 dl strösocker och 1 ½ dl vispgrädde. Bred över kladdkakan när tio minuter återstår av gräddningstiden.

10. Våga experimentera

Några av oss på redaktionen byter ut halva sockermängden mot farinsocker. Vissa blandar i lime, apelsin eller citron (rivet skal och lite saft), en matsked pepparkakskryddor, Baileys, kaffe eller krossade polkagrisar. Även halvfrusen kladdkaka smakar gott. Bara fantasin sätter gränser!

Foto: Olof Abrahamsson, Pontus Ferneman

Artikel av: Hemmets

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons