ANNONSSAMARBETE MED MIELE

Bli en stjärnkock i köket – så lyckas du med allt från kött till ångkokning

Hur ska grönsakerna tillagas för att få perfekt konsistens och hur gör jag för att få bäst resultat på köttet? Nu höjer vi våra kunskaper som kockar och till viss del kan vi tacka den senaste tekniken i köket!

När vi lagar mat är det viktigt att vi känner att vi har möjlighet att vara kreativa, men det är minst lika viktigt att vi har de rätta förutsättningarna för att få de bästa resultaten. Köper vi säsongens råvaror vill vi vara säkra på att grönsakerna tillagas till perfekt spänst och att köttet är stekt exakt så som vi vill ha det. Hur vi lyckas med maten handlar självklart till stor del hur vi själva handskas med det vi ska laga, men den senaste kökstekniken har också en viktig roll. Mieles köksserie Generation 7000 hjälper oss att visa upp vår matlagning från sin bästa sida på innovativa, hållbara och kreativa sätt. Vill du tillaga en trerättersmiddag utan krångel eller umgås med gästerna samtidigt som ugnen gör allt jobb? Även om du älskar att laga mat så kan det vara skönt med en hjälpande hand ibland.

Även om vi älskar matlagning så är det ibland skönt med en hjälpande teknisk hand.

Michelinkocken Kyle Connaughton tar gärna all teknisk hjälp han kan få när det kommer till matlagningen, och har gjort sig känd för att mixa kreativa tekniklösningar med råvaror han själv odlar för bästa smak och konsistens. Han berättar att han som prisvinnande kock alltid letar efter det stora, kreativa genombrottet – det där innovativa som ingen annan skapat tidigare. Som hemmakock behöver vi inte leverera nyskapande Michelin-nivå på maten, men det är ändå en härlig känsla att kunna överraska sina gäster eller familj med en perfekt tillagad måltid – och kanske en där du knappt behövt stå i köket.

– Livet är för kort för att stanna kvar i bekvämlighetszonen, man ska alltid utmana sig själv, tipsar Kyle Connaughton.

Michelinkocken Kyle Connaughton inspirerar oss till att skapa måltider som utmanar och överraskar.

3 steg till stjärnkocksstatus i hemmaköket

1. Ånga dig till perfekt resultat

Det kan vara svårt att få grönsaker, kött och bröd perfekt tillagat i ugnen hemma. Men med hjälp av Mieles kombiångugn med DualSteam-teknik så har vi ett stort försprång för ett magiskt resultat. Med hjälp av ångfunktionen blir bröd perfekt gräddat med krispig utsida, och kött får perfekta sous-vide-resultat. Den mångsidiga kombiångugnen hjälper både aromer och näringsämnen att bevaras och håller en jämn nivå på temperatur och fukt.

Med Mieles kombiångugn bevaras aromer och näringsämnen i det vi lagar.

Om du ska sätta ihop en tidigare krävande trerätters-meny får du med kombiångugnen även en hjälpande hand, eftersom du kan tillaga flera råvaror samtidigt. Med den automatiska menytillagningen kan du ångkoka fisk eller kött tillsammans med grönsaker eller potatis. Ugnen guidar oss till rätt temperatur, tillagningstid och ordningen på maten – du behöver knappt befinna dig i köket utan kan bara titta in när ugnen säger att det är dags att sätta in råvarorna.

Michelinkocken Kyle Connaughton är imponerad av Mieles innovativa induktionshäll.

2. Intelligent induktion

Något många av oss kanske inte tänker på är hur vår induktionshäll kan underlätta vår matlagning. Med Mieles hällar får vi en ny typ av frihet när det kommer till stekning och kokning eftersom vi kan flytta det vi lagar vart vi vill på ytan – och den valda temperaturen följer med. Temperaturen i stekpannan hålls också konstant tack vare den smarta temperatursensortekniken TempControl, så att maten inte bränns.

– Det jag tycker är så fantastiskt med denna induktionshäll är att man kan göra så många olika saker på samma gång. Det har tidigare inte funnits någon teknik som möjliggjort att vi kockar kan röra oss med en sådan elegans och ett sådant flöde i köket – det är precis vad vi har letat efter, berättar Kyle.

3. Tekniken som hjälper alla hemmakockar

Som Michelinkock har man en fingertoppskänsla när det kommer till hur råvaror ska tillagas. Men som hemmakock med gäster eller barn som kräver vår uppmärksamhet kan det vara lite knepigare att alltid lyckas få rätt konsistens och tillagningstid på maten. Tills nu. Med hjälp av TasteControl-tekniken i Mieles ugnar får vi faktiskt kockexpertis av ugnen. Med TasteControl så kommer du nämligen aldrig mer glömma något i ugnen – du ställer in tillagningstiden och när den gått klart så kyls ugnen snabbt ner för att maten du lagat inte ska bli torr. Du kan umgås med familjen med vetskapen att allt du ställer in i ugnen kommer bli perfekt tillagat.

Ett par extra ögon hjälper alla hemmakockar. Med Mieles app har du full koll på maten.

Vill du vara på den säkra sidan att allt i ugnen tillagas som det ska? Nu kan du till och med få ett par extra kockögon som hjälp. Mieles nya ugnar har en inbyggd kamera som varje minut skickar uppdaterade bilder av det som lagas till din smartphone.

– Det finns ett japanskt begrepp som kallas “Kaizen” och som innebär en förändring till det bättre. Vi pratar varje dag hur vi verkligen kan ändra på något. Man får inte luta sig tillbaka, aldrig ge upp sin upptäckarglädje, inte nöja sig med att höra till genomsnittet och alltid försöka att nå nästa nivå, tipsar Kyle.