Makeupartisten: Så återskapar du Reys ikoniska Star wars-look

Så skapar du Star wars-Reys makeup
Vilka produkter måste man alltid ha med sig när man reser runt i galaxen? ELLEs beautybloggare Moa Alfredsson har pratat med makeupartisten tillika hårstylisten för den senaste Star Wars-filmen!
Annons
Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Den 18 december 2019 var det premiär för den avslutande filmen i Star Wars-sagan. The Rise of Skywalker är sista delen i den nya trilogin med Adam Driver och Daisy Ridley i huvudrollerna. Och de nya filmerna väver inte bara samman gamla karaktärer – utan även ikoniska frisyrer. Daisy Ridleys karaktär Reys tre bullar är en hommage till prinsessan Leias kultfrisyr. Makeupartisten och hårstylisten Flora Moody har skapat Daisys smink och frisyrer i alla tre filmerna.

Annons
Daisys frisyrer i filmerna är inspirerade av den ikoniska Star Wars-karaktären Leia.
Annons

I den nya filmen har huvudkaraktären Reys hårbullar gjorts om till en ny frisyr som är ett samarbete mellan Daisy och Flora.

– Reys nya frisyr i Rise of Skywalker kom Daisy och jag på ihop och den reflekterar Reys utveckling som vi sett i filmerna. Den nya frisyren har fortfarande kvar de viktiga komponenterna från episod sju och åtta, men vi ville göra bullarna lite mer sofistikerade och eleganta i sista filmen. De har fortfarande kvar samma siluett som alla känner igen, säger Flora.

Reys nya frisyr är en mer sofistikerad variant av de tre bullarna.

Själva bullarna har Flora skapat med hjälp av mörkbruna hårdonuts (reklamlänk via Adtraction) . Frisyren tog cirka 45 minuter att göra varje dag och Flora använde Paul Mitchell Marula Oil produkter (reklamlänk via Adtraction) för att ge Daisys hår extra glans. För att rama in Daisys ansikte använde Flora Oribe Apres Beach Spray (reklamlänk via Adtraction) , för att får fram mer textur i hårlockarna kring ansiktet.

Annons

– Donutsen fungerade perfekt eftersom jag behövde något väldigt lätt som kunde fästas i en rund form och som satt kvar i håret och inte flög iväg under fight-scener!

Reys solskyssta look har sminkats fram.

När det kommer till Daisys smink i filmen så är Flora ett stort fan av By Terrys basprodukter. För att skapa karaktärens solkyssta look använde hon By Terrys Cellularose brightening CC serum i färgen Sunny flash (reklamlänk via Adtraction) . Och för att ytterligare ge känslan av att Rey tillbringar all sin tid utomhus målade alltid Flora fräknar över hela ansiktet.

– Sedan måste jag också tipsa om brun utan sol-produkten jag använda på Daisy. St Tropez Self tan classic mousse (reklamlänk via Adtraction) . Den är fantastisk. Den är så lätt att applicera och den blir inte fläckig eller orange!

Annons
Dela på:

 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Annons

Laddar