ANNONSSAMARBETE MED ACCENTURE

Samarbete och utveckling: 4 nyckelkompetenser för kvinnor inom tech

Som ansvarig för området tillväxt och kundstrategi på Accenture Sverige så kan Martina Wetterhorn ett och annat om hur man tar sig fram i techvärlden.
07 juni, 2022

Under de senaste två åren har vi alla drastiskt omvärderat vår relation till jobbet. Gör jag vad jag verkligen älskar? Är jag inspirerad varje dag? Får jag stöd på jobbet? För Martina Wetterhorn, ansvarig för området tillväxt och kundstrategi på Accenture har det varit en lång väg att landa i karriären hon har idag, med mycket hårt jobb och strategiska val. Hon är exakt den typen av kvinna som ELLE älskar att prata med, som har byggt en karriär inom tech – en traditionellt mansdominerad bransch – med hjälp av mentorer och sponsorer, och som nu använder sin plattform till att bygga upp ett inkluderande och mångfaldigt team.

Vi pratade med Martina om hennes tips för att lyckas i en stenhård bransch med hård konkurrens – från betydelsen av samarbete till den komplicerade konsten att skapa en hälsosam jobbalans.

Samarbetets betydelse

Som ansvarig för området tillväxt och kundstrategi på Accenture bollar Martina ofta många högprioriterade uppdrag samtidigt. Nyckeln till en effektiv tidsplanering ligger i att förstå betydelsen av samarbete. Detta kan göras genom enkla metoder, som att främja en dialog med ditt team via chatforum och andra snabba former av direktmeddelanden. Men det kan också komma från större förändringar.

– Jag tycker att det är en stor tidssparare att dela mina tankar med mitt team i stället för att hålla dem för mig själv, berättar Martina Wetterhorn.

– Genom att vara öppen och transparant i tid så får man användbar feedback tidigt vilket gör det möjligt att enklare styra situationen rätt. Det betyder att man måste lita på sitt team och undvika att gå in och peta i allt. Ett öppet samarbete med sina kollegor är av stor vikt.

Hitta den rätta arbetsplatsen

Du kan vara den skickligaste personen i ett rum men det spelar ingen roll om din arbetsplats inte ser din potential. Därför säger Martina att det är viktigt att hitta en arbetsplats med värderingar som passar med dina egna – och där din karriärutveckling prioriteras.

– Mitt tips skulle vara att först reflektera över vad som får dig att trivas – inte bara på jobbet men också i livet. Leta bortom jobbtiteln och utvärdera om rollen passar dig och har det du behöver för att utvecklas. Jag skulle också starkt rekommendera att skaffa en mentor som du kan vara öppen med och få handledning av. En bra mentor ska pusha dig att inte vara rädd och hjälpa dig att tydliggöra vilken roll du vill ha.

– Jag började på Accenture för fyra år sedan, och redan första dagen var det tydligt hur viktigt mångfald och inkludering är, berättar hon.

Vad jag älskar är att vi pratar om värdet av det och leva med det, varje dag. Det är inte bara KPI:er som vi når för sakens skull. En arbetsplats med mångfald ger ett mer innovativt företag. Fördelarna är obegränsade.

Accentures inställning till en hållbar affärsverksamhet var också ett viktigt avgörande för Martina.

– Vi har gjort hållbarhet till en av våra viktigaste skyldigheter, vi hjälper inte bara våra kunder att bli mer hållbara, vi bäddar in det i alla aspekter att vårt företag, berättar hon. Enkelt sagt, att hitta vårt ”varför” gör arbetet mycket mer inspirerande.

Sluta aldrig utvecklas

Martina berättar att mycket av hennes karriärsframgångar kommer från en pågående självutveckling, genom mentorer, att ständigt utbilda sig och lyssna på sina yngre kollegor.

– Under mina tidiga år så fokuserade mentorskapet på mig som person och vi jobbade på verktyg att hjälpa mig att bli mer produktiv och tackla min perfektionism. Men allteftersom jag rörde mig framåt i karriären så började det i stället handla om hur jag skulle utvecklas jobbmässigt och lära mig mina styrkor och hur jag kunde utveckla dem.

Det kan handla om att fråga din chef vad som saknas i din kompetens för att kunna nå en mer senior tjänst och sen lobba för att få förutsättningarna att utvecklas, som att få rätt utbildning och sen visa vad du går för i de områdena. Den här proaktiva själv-utvecklingen har starkt stöd på Accenture genom gränslösa möjligheter, något som ger de anställda möjligheten att anpassa sina karriärer med sina passioner och mål.

Som en senior chef på företaget är det viktigt för Martina att lära sig av de yngre anställda.

– De yngre generationerna förstår potentialen inom tech, hållbarhet, inkludering och mångfald på ett väldigt naturligt sätt, något som jag verkligen beundrar, det är inspirerande att lära av dem.

Skapa balans på jobbet och hemma

Som för många av oss så var pandemin med Covid-19 en möjlighet för Martina Wetterhorn att omvärdera sin relation till jobbet. Hon berättar att hon var lockad av Accenture för de ändlösa möjligheterna att utvecklas, men också för synsättet där man satte människorna först, och lyfte vikten av att skapa en hälsosam arbetsbalans.

– Att ha en arbetsgivare som låter mig vara en närvarande mamma och fru hemma och ha andra intressen och hobbies samtidigt som jag jobbar är avgörande för mig. Jag har sett konkreta exempel på när ledare sagt nej till projekt för att kunna upprätthålla vår “människan-först princip”.

Martina säger att en arbetsplats som är mottaglig för din feedback är väldigt viktigt – men det är också viktigt att man själv tydligt kommunicerar om arbetsbördan är ohanterlig. Om du öppet kan diskutera vad som funkar och inte så hjälper det dig att skapa en frodande arbetsmiljö.

Om du har idéer, är påhittig och en passion för att skapa förändring – hör av dig till Accenture.