NY BLOGG: Johanna Swanberg bevakar galorna i Hollywood!

09 december, 2013

På elle.se vill vi alltid ha in nya, spännande, bra bloggar. Den här veckan kommer vi att lansera två stycken sådana (till och med tre om vi har tur!). Först ut är Johanna Swanberg som gör bloggcomeback här på elle.se. Johanna är journalist och arbetade tidigare på ELLE, innan hon började frilansa. Ett tag hade hon en blogg på Nöjesguiden.se men nu är hon tillbaka hos oss med en välklädd Hollywoodblogg som kommer att bevaka de största internationella galorna. Fokus ligger på gästerna – och vad de har på sig.

Berätta, hur känns detta?

– Det känns fint!

Förra bloggen här på elle.se hette Lorem ipsum, nya heter kort och gott Hollywood, vilken är den minsta skillnaden mellan de båda?

– Ööööööhhhh. Det måste väl vara att det är jag som skriver den. Samma person, men med längre hår?

Den största då?

– Den största är att om Lorem Ipsum var en nonsensblogg så är Hollywood en blogg med en viktig mission: att ägna sig fullständigt åt nöjesvärldens galor. Januari till mars är underbara månader – kanske inte svensktväder-mässigt, men om man gillar att följa Hollywood-världen när den är som allra mest Hollywoodsk, då är det en fantastisk tid.

Vad kommer bloggen att handla om?

– Den kommer handla om allt som har med film, tv, stjärnor och galor att göra. Det kan även komma att bli en del palmer och vackert väder. Men alltså den kommer inte handla om väder.

Vilken är din personliga favorit bland alla galor?

– Älskar ju Emmys, eftersom den brukar vara lättsam och rolig och handlar om tv, och den inbillade relationen man får till tv-stjärnor är mer inbillat tätare än den man får till filmstjärnor. Men Emmys är på hösten och bland vintergalorna är Golden Globes en sann höjdare – i år inte minst för att Tina Fey och Amy Poehler leder den för andra året i rad. Gillar ju även Oscarsgalan, så klart, men då bör den också ledas av nån jag bryr mig om. Förra årets Seth McFarlane-ståhej sket jag fullständigt i, men i år är det Ellen DeGeneres!

Vi har ju en egen ELLE-gala coming up, kommer vi att få plats i din blogg?

– ELLE-galan har väl sin egen blogg? Kanske kommer det dyka upp småbitar även i Hollywood-bloggen, men då gäller det att mina ELLE-spioner bjussar på gott skvaller.

Den är nedlagd. ELLEgalan har numera ett eget Instagramkonto*, så himla i tiden. 

– Jag förstår.

Favoritögonblick i galasammanhang?

– Min starkaste relation är till öppningsdelen, samt röda mattan-intervjuerna. Besvikelsen jag känner när de bitarna inte håller nivån jag önskar är nästan löjlig.

Annars då?

– Jo tack! Eftersom jag kommer vara i Los Angeles när allt detta utspelar sig kommer jag kunna följa allt live på ett helt annat sätt än man kan/orkar i Sverige. Mina planer på att arrangera tittningsfester med passande klädnivå är enorma!

Du hittar Johannas blogg på hollywood.elle.se.

*ELLE-galans instagramkonto: @ellegalan, instagram.com/ellegalan.