ANNONSSAMARBETE MED ELITE HOTELS OF SWEDEN
Artikeln innehåller reklamlänkar

Missa inte höstens stora hype – njut av det bästa från Rivieran 28 minuter söder om Stockholm

Missa inte höstens stora hype – njut av det bästa från Rivieran 28 minuter söder om Stockholm

Goda smaker, antika romerska bad och miljöer som förflyttar dig till italienska Rivieran på nolltid. I höst öppnar ett nytt destinationshotell söder om Stockholm och vi vet vilken mat och vilka upplevelser du absolut inte ska missa.
10 oktober, 2022

Blunda och se framför dig att du befinner dig någonstans på italienska Rivieran. Att du låter det perfekt tempererade vattnet smeka dina fötter samtidigt som vardagsbestyren känns långt borta. Tänk dig sedan att du sätter tänderna i en riktigt saftig och smakrik napolitansk pizza som får dina smaklökar att krulla sig samtidigt som du sippar på en aperitivo. Tänk dig sedan att du fortfarande befinner dig i Sverige på en underbar plats som kan ge dig en upplevelse utöver det vanliga.

Vana Spa.

Njut av en härlig upplevelse på Ad Astra by Elite.

KRISTOFER SAMUELSSON

I höst, mer bestämt den 28 november, öppnar Sveriges senaste hotelldestination Ad Astra by Elite som ger en magisk upplevelse med inspiration från italienska Rivieran och Sydfrankrike.

Steffen Sander

Steffen Sander, Hotelldirektör på Ad Astra by Elite.

KRISTOFER SAMUELSSON
Ad Astra by Elite

Lobbyn som välkomnar dig på Ad Astra by Elite.

Hotellet som ligger på kajen invid Snäckviken i Södertälje rymmer en spektakulär piazza med tillhörande orangeri och ett flertal restauranger som tar dig på en matupplevelse kring Medelhavet. Här finns också ett stort spa som hämtat inspiration från de antika romerska baden med en swim-out-pool som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

– Allt som man vill ha finns under ett och samma tak! Ad Astra by Elite är inte bara ett spahotell, utan erbjuder en rad aktiviteter som kan förhöja upplevelsen. Med inspiration från Rivieran har vi skapat ett destinationshotell inte likt något annat, vilket gör Ad Astra by Elite till ett utmärkt alternativ för en weekend på Rivieran, 28 minuter söder om Stockholm, berättar Steffen Sander, Hotelldirektör på Ad Astra by Elite.

I hjärtat av hotellet ligger alltså det 1000 kvadratmeter stora Vana Spa som vill ge dig känslan av det antika Roms badhus.

– Utomhusbassänger håller 38 grader och inomhuspoolen 32. Inne erbjuder vi även kallbad med tolvgradigt vatten, upplevelseduschar med Waterfall, Roman Shower, Cold Fog och Tropical Rain, ett flertal bastuar, en äkta hamamupplevelse och lyxiga spabehandlingar. Utöver det förstås även italienska signaturbehandlingar, säger Steffen Sander.

FOKUS PÅ MATUPPLEVELSEN

Hos Ad Astra by Elite har man verkligen satsat mycket på den gastronomiska upplevelsen och skapat ett flertal restaurangkoncept med fokus på äkta italiensk mat och andra maträtter med en tydlig Medelhavsinriktning, vilket gästerna kan njuta av i restaurangerna Vivace och Cielo.

Pasta

Finns nästan inget mer italienskt än pasta.

KRISTOFER SAMUELSSON

Och med en tvättäkta italienare som kökschef hittar du autentisk napolitansk pizza tillagad i en av norra Europas största vedeldade pizzaugnar på restaurangen Impasto.

– Den napolitanska pizzan kommer vara en omtalad favorit, likaså gelato-vagnen med äkta hemgjord italiensk glass, säger Steffen Sander.

Hotelldirektören tipsar: 4 signaturrätter du inte får missa

Polpo Alla Griglia – Grillad bläckfisk som serveras med gravad citron, rostad paprikaaioli och krispiga säsongsgrönsaker

Havsabborre Crudo – Råmarinerad havsaborre serveras med grillad kronärtskocka, oliver, blodapelsin, san marzano tomat & espelettepeppar

Linguini Frutti di Mare – Linguini med grillad hummer, vedugnsbakade musslor och räkor serveras med "verdure de sole" - solens grönsaker och färska örter i en stor gryta mitt på bordet

Grillad kalvkotlett "Alla San Danielle" – lindad med San Danielle-skinka och salvia serveras med gröna bönor, nebbiolokokta smålökar, gnocchi och marsalasky

Restaurang

Välj bland fem restauranger på Ad Astra by Elite. Här ser du Vivace.

Ad Astra by Elite har 161 rum och sviter, varav några har en privat terrass med spabad och utsikt över vackra Snäckviken. Hotellet öppnar den 28 november 2022 och du bokar ditt rum eller din svit på adastrabyelite.se.

hotellrum

Ett av hotellrummen på Ad Astra by Elite.

KRISTOFER SAMUELSSON

– Det bästa och godaste som Medelhavets pärlor har att erbjuda finns hos oss. Vad man inte får missa? Champagnekaraoke förstås!

Badrum

Ett härligt badrum att koppla av i.

Om Elite Hotels of Sweden

Elite Hotels of Sweden är Sveriges största familjeägda hotellverksamhet med hotell på 25 orter i Sverige. I oktober förra året öppnades The Wood Hotel by Elite i Skellefteå, och det senaste tillskottet Ad Astra by Elite öppnar den 28 november. Ytterligare hotell byggs i Kiruna med öppning 2024. I koncernen ingår Vana Spa med tillhörande Rooftop by Vana, samt restaurangkedjan Paolos och Sveriges ledande gastropubkedja, The Bishops Arms.

För mer information, besök www.elite.se

Se också: 5 semesterpärlor att besöka i Sverige
1:12

Efter reklamen: Se också: 5 semesterpärlor att besöka i Sverige

(1:12)

Slå på ljud