Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Cecilia Blankens: "Därför väljer jag att köra miljövänligt"

30 aug, 2018 
AvSofia Carlberg
Cecilia Blankens med familj
Är du på jakt efter en bil som ska rymma hela familjen ut på äventyr, helst vara miljövänlig och samtidigt kännas smidig när du rattar den inne i innerstan? Designern Cecilia Blankens har testkört vad hon menar är den perfekta bilen.
Annons

Cecilia Blankens delar sitt liv mellan LA och Stockholm och tillsammans med maken Per Blankens har hon de tre barnen Bonnie, Rio och Remy. Under ett par veckor i sommar har hon fått testa en MINI Countryman Plug-in Hybrid.

– Jag älskar att köra bil och en av de saker som ger mig hopp om framtiden är den positiva utvecklingen inom bilindustrin. På bara några år har bilåkandet blivit mer miljövänligt, säger hon.

Cecilia Blankens med hunden Goldie

Cecilia och hennes familj tycker om att åka på utflykter, såväl korta som långa och eftersom just den här bilmodellen klarar 40 kilometer på bara batteri gör familjen sällan av med någon bensin på sina helgutflykter.

Annons

– Fastän bilen är liten på utsidan finns det gott om plats för oss alla fem och vår lilla hund Goldie.

Hon älskar att bilen är snygg, smidig och rymlig – samtidigt som den är liten nog att parkera.

– En laddning har räckt till en dagsutflykt. En morgon tog jag med mig Goldie och min kompis Peppe i min MINI ut till ett stall på Djurgården där vi hoppade på varsin häst och red genom Stockholm i gryningen. På vägen tillbaka stannade vi till och tog ett dopp och när jag kom tillbaka till hotellet var batteriet fortfarande knappt till hälften förbrukat, berättar Cecilia.

5 anledningar att välja MINI

1. Familjebil. Det är den perfekta familjebilen att köra i stan då den är liten vilket gör den perfekt för fickparkering i innerstan. Den är också väldigt rymlig – vilket passar en familj och alla saker som man kan tänkas vilja ha med sig.

Annons

2. Miljövän. Den här bilen jobbar för minskade koldioxidutsläpp. I och med luftföroreningarna i just innerstan är det ännu viktigare att välja en urban bil med miljötänk.

3. Du kan skräddarsy bilen. Drömmer du om att skräddarsy din bil efter dina önskemål? Med 3D-printing kan du göra det utvändigt!

4. Körglädjen! Känslan när du trampar ner gaspedalen i den lekfulla MINIn skulle kunnas sägas likna känslan när du smeker en kurva med en gokart.

5. Det är en livsstil. MINI är så mycket mer än bara en bil. MINI jobbar för att förbättra världen och på bara några år har vi kunnat se stora förändringar kring hur människor väljer att förflytta sig. I dag är det en livsstil att tänka på sin omvärld och hur man kan leva mer miljövänligt.

… En annan rolig grej är att MINI nu har tagit steget in i ett nytt projekt som heter MINI Living där man skapar kreativa och unika lösningar på urbana ytor för mikrolägenheter i överbefolkade städer. De första MINI LIVING-ytorna dyker upp i Shanghai 2019. Kolla in #LifeWithMINI för mer information.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons