12 kändispar med rekordkorta äktenskap

Kim Kardashian, Bradley Cooper och Jennifer Lopez

Kärlek är inte lätt, speciellt om det inte är rätt. Här är 12 kändispar som helt klart inte var rätt för varandra – och skilde sig inom ett år efter att de gift sig.
13 november, 2019

Ja, vi vet alla att det kan gå undan ibland när kärleken slår till. Man vill leva tillsammans för alltid och kan aldrig tänka sig att skiljas åt. Men ibland tar det slut fortare än någon kunnat ana. Oftast har man som tur väl åtminstone inte tagit sig ned för altargången ännu. Åtminstone inte här i Sverige – men i Hollywood är korta äktenskap inget ovanligt.

Här är 12 kändispar vars kärlek, eller åtminstone tid som gifta inte blev långlivad.

1. Britney Spears och Jason Alexander

Britney och Jason Alexander

Foto: TT/Jim Smeal

55 timmar. Världens mest kända korta äktenskap? Britney gifte sig med barndomsvännen i ett kapell i Las Vegas. När hon berättade för familjen och skivbolaget dagen efter blev det ett jäkla liv och och efter 55 timmar annullerades äktenskapet.

2. Kim Kardashian och Kris Humphries

72 dagar. Efter ett bröllop som ryktas ha kostat upp emot 70 miljoner kronor varade bröllopet inte mer än 72 dagar. Men som tröst sägs det också att de båda samtidigt tjänade 110 miljoner kronor på det rekordkorta äktenskapet. Elaka rykten säger också att äktenskapet var arrangerat från början till slut, andra menar att Kim och basketspelaren Kris, som dejtat i ett år före bröllopet inte kunde enas om var de skulle bo.

3. Carmen Electra och Dennis Rodman

9 dagar. Efter att ha dejtat i nio månader, gifte sig basketspelaren Dennis Rodman och Baywatch-stjärnan Carmen Electra under en blöt utekväll i Las Vegas 1998. Efter nio dagar annullerades äktenskapet, efter att paret enligt Rodmans advokat inte träffats sedan bröllopet. Paret verkar dock ha jobbat på relationen några månader till innan de officiellt bröt i mars året efter.

4. Bradley Cooper och Jennifer Esposito

bradley cooper jennifer esposito

Foto: TT/Matt Baron

4 månader. 2006 var det skådespelerskan Jennifer Esposito som var stjärnan och Bradley Cooper hennes ”plus one”. Paret gifte sig fort, men efter bara några månader flyttade de isär och Jennifer Esposito har i efterhand uttalat sig om hur hon dejtade en ”kall, arrogant och manipulativ man” vid den tidpunkten, även om hon aldrig namngett just Cooper. 

5. Miley Cyrus och Liam Hemsworth

8 månader. Efter att ha varit tillsammans en evighet, med Hollywoodmått mätt (och med tanke på att de bara var 17 och 19 år när de träffades 2009), gifte paret sig i december 2018. Men bara knappt åtta månader senare slutade äktenskapet i skilsmässa – och sedan dess har de orsakat många rubriker.

6. Sophia Bush och Chad Michael Murray

sophia bush chad michael murray

Bild: TT/Charles Sykes

5 månader. Trots att de dejtat i flera år före de gifte sig, skilde sig One Tree Hill-paret 2005, efter enbart 5 månaders äktenskap. Sophia Bush har i efterhand sagt att hon kände sig pressad att gifta sig för att omgivningen ville det. 

7. Jennifer Lopez och Ojani Noa

11 månader. 1997, strax innan J-Los karriär tog fart på riktigt gifte hon sig med den kubanska kyparen Ojani Noa. Mindre än ett år senare skilde de sig och hon har flera gånger stämt honom för att förhindra att han berättar intima saker från deras förhållande.

Jennifer Lopez med Ojani Noa och Cris Judd

Jennifer Lopez med Ojani Noa t.v. och Cris Judd t.h.

8. Jennifer Lopez och Cris Judd

9 månader. 2001 var det dags igen. Efter bara några månaders dejtande förlovade sig J-Lo med bakgrundsdansaren Cris Judd. Tyvärr höll äktenskapet bara nio månader, men de två verkar ha en bra relation idag. (Även nästa äktenskap gick fort, J-Lo och Marc Anthony gifte sig efter bara sex månader, men den här gången höll det i alla fall sju år).

9. Drew Barrymore och Jeremy Thomas

30 dagar. 1994, efter sex veckors dejtande friade Drew Barrymore till bartendern Jeremy Thomas en blöt kväll, och tre timmar senare gifte de sig – vid femsnåret på morgonen. 30 dagar senare ansökte hon om skilsmässa.

Drew med Jeremy Thomas t.v. och Tom Green t.h.

Drew med Jeremy Thomas t.v. och Tom Green t.h. Bild: TT/Mary Evans/Allstar/Mark Liley.

10. Drew Barrymore och Tom Green

6 månader. 2001 gifte sig skådespelerskan med MTV-hosten Tom Green, men efter bara 166 dagar ansökte de om skilsmässa. ”Det var en galen tid i mitt liv” har Tom Green senare sagt. (2012 gifte sig Drew igen, den här gången höll äktenskapet åtminstone i fyra år).

11. Pamela Anderson och Kid Rock

4 månader. Iklädd vit stringbikini gifte sig Pamela Anderson med musikern Kid Rock på en lyxyacht 2006. Bara fyra månader senare ansökte de om skilsmässa. (Pamela har även varit gift med Tommy Lee 1995-1998).

Pamela Anderson med Rick Salomon och Kid Rock

Pamela Anderson med Rick Salomon t.v och Kid Rock t.h. Foto: TT/David Fisher/Dana Bateman

12. Pamela Anderson och Rick Salomon

2 månader. Pamela gifte sig med pokerspelaren Rick 2007, men bara två månader senare ansökte hon om skilsmässa. Till deras försvar ska sägas att de gifte sig igen 2014 (vilket åter slutade i skilsmässa, men det höll åtminstone något år).

Källa: Elle.com

Bildkälla: TT

LÄS MER:

10 kändisar som gift sig med ”vanliga” människor

Oväntade kärlekspar: 11 kändisar som faktiskt har varit tillsammans