Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

11 kända mammor och döttrar – när de var i samma ålder

01 dec, 2020 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
CINDY CRAWFORD OCH KAIA GERBER
Vissa mammor och döttrar är verkligen lika – och extra kul är det att jämföra hur de såg ut i samma ålder. Här är elva kända artister, skådisar och modeller, sida vid sida med deras lika kända mammor när de var unga.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Många barn följer sina föräldrars fotspår, och det spelar såklart ingen roll om de är kända eller ej. Men om man har levt ett helt liv i rampljuset och har både kontakter, goda gener och talangfullt påbrå, så är steget inte långt till att själv välja den banan.

Här är elva kända mammor vars döttrar precis som dem själva valt ett liv inom musik, film eller på catwalken. Vi har grävt i arkiven efter bilder för att jämföra hur lika de var när de var unga.

7 kända mammor och döttrar när de var i samma ålderBrand logo
7 kända mammor och döttrar när de var i samma ålder

Lika som bär? Här är 11 kändismammor och deras döttrar – när de var lika gamla

Reese Witherspoon och Ava Phillippe, 18

Reese Witherspoon och Ava Phillippe, 18

Redan i sena tonåren började Reese Witherspoon göra sig ett namn i Hollywood. Dottern Ava satsar istället på modellandet.

Annons

Madonna och Lourdes León, 22

Madonna och Lourdes León, 22

När Madonna var i början av 20-årsåldern höll hon på och breakade. Lourdes däremot har levt hela sitt liv i rampljuset. Nu är hon en ”it-tjej” i modevärlden och gjorde nyss sin första stora kampanj för Miu Miu.

Kris Jenner och Kim Kardashian West, 35

Kris Jenner och Kim Kardashian West, 35

När Kris var 35 var hon fyrabarnsmamma. Vid samma ålder hade Kim två barn, men har som bekant två till numera. Visst ser man både Kim och syster Khloé i mamma Kris som ung?

Annons

Lisa Bonet och Zoë Kravitz, 27

Lisa Bonet och Zoë Kravitz, 27

Rollen som Denise Huxtable i 80-talssuccén Cosby lyfte Lisa Bonets karriär till skyarna. Och inte blev det sämre av förhållandet med musikern Lenny Kravitz. Deras dotter Zoë Kravitz ligger inte långt efter med en lång rad stora roller, bland annat i Big Little Lies.

Cindy Crawford och Kaia Gerber, 19

Cindy Crawford och Kaia Gerber, 19

Kaia Gerber är ett riktigt stjärnskott på modellhimlen, precis som mamma Cindy, som var en av de kvinnor som var med och skapade ordet supermodell i början av nittiotalet.

Annons

Melanie Griffith och Dakota Johnson, 30

Melanie Griffith och Dakota Johnson, 30

Skådisarna Melanie Griffith och Don Johnson var ett av 80-talets stora ”it-par” och 1989 föddes dottern Dakota, som slog igenom stort med rollen som Anastasia i 50 Shades of Grey.

Vanessa Paradis och Lily-Rose Depp, 19

Vanessa Paradis och Lily-Rose Depp, 19

Vanessa Paradis slog igenom med Joe le taxi redan som 14-åring. Förutom musikkarriären var hon även modell och skådespelerska och i början av nittiotalet var hon hetaste stoff tillsammans med först Lenny Kravitz (jepp, hon med!) och sedan Johnny Depp. Och Lily-Rose följer i mammas fotspår.

Annons

Demi Moore och Rumer Willis, 26

Demi Moore och Rumer Willis, 26

1988 var Demi Moore 26 år. Hennes karriär var på lysande uppgång och hon och Bruce Willis ett av Hollywoods hetaste par. Hon var också gravid med dottern Rumer – som nu skapat sig en egen skådiskarriär, med bland annat Once Upon a Time in Hollywood.

Jerry Hall och Georgia May Jagger, 20

Jerry Hall och Georgia May Jagger, 20

Jerry Hall var en av de första riktigt stora modellnamnen – och hennes och Mick Jaggers dotter Georgia fyller modellskorna väl.

Annons

Goldie Hawn och Kate Hudson, 37

Goldie Hawn och Kate Hudson, 37

Charmiga roller i romantiska komedier – låter det bekant? Sådan mor, sådan dotter.

Linda McCartney och Stella McCartney, 26

Linda McCartney och Stella McCartney, 26

Musikern, aktivisten och fotografen Linda McCartey var 26 när hon första gången träffade Beatles och Paul McCartney. Deras dotter Stella McCartney var 26 när hon tog emot pris för bästa nya designer från brittiska Elle. Hur det gick sedan vet vi.

Foto: TT

Källa: Elle

LÄS MER:

Klassiska kändispar genom tiderna – kärlekshistorierna vi minns

13 överraskande kändispar du inte visste har varit ihop!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons