Jocke Berg gör smyckeskollektion med Efva Attling

Jocke Berg gör smyckeskollektion med Efva Attling
Kents forne frontfigur och Efva Attling har tagit armkrok. Resultatet? En exklusiv smyckeskollektion via Efva Attlings nya konceptet Högdalen.
Annons

För tio år sedan föddes idén om det designsamarbete som idag ser dagens ljus. Högdalen x Jocke Berg är Joakim Bergs, tidigare frontman i Kent, första smyckeskollektion och han gör den i samarbete med Efva Attling och hennes nya koncept the Högdalen.
– Det här samarbetet är det första inom the Högdalen, berättar Efva och fortsätter:
– För mig har det hela tiden varit viktigt att Jocke fått vara helt fri.

Annons
Annons
Annons

Smyckeskollektionen består av delarna Arc, HMRD, Fleur, Hell key, Raa, One och Clef, en del av dem i limiterad upplaga.
– Jag tycker att den tekniska delen är väldigt intressant, säger Joakim och fortsätter:
– Att se en sak som tog mig 10 minuter att rita, men som är enormt svår att tillverka i metall. Det är mäktigt. Det är väl också det som skiljer att göra smycken från att göra musik. I musik är det ju så löst, där är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Sen om det blir bra eller inte, det är en helt annan sak. Men här finns det ju konkreta, hantverksmässiga ramar som man måste hålla sig till på något sätt. Det tycker jag är kul, att begränsningarna blir en del i det kreativa.
Del 1 lanseras den 5 september på thehogdalen.com.

Annons
The Högdalen är en kreativ hub med spännande samarbeten inom konst, möbler, accessoarer, mode, foto och smycken. Mellan 6-10 september finns en pop-up på Bellmansgatan 26 i Stockholm.

Se hela kollektionen nedan!

Jocke Berg The Hogdalen Efva Attling – Jocke Berg The Hogdalen Efva Attling – Jocke Berg The Hogdalen Efva Attling – Jocke Berg The Hogdalen Efva Attling – Jocke Berg The Hogdalen Efva Attling – Jocke Berg The Hogdalen Efva Attling –

Läs mer:

Bottega Veneta x Mytheresa i exklusivt samarbete

H&M släpper designsamarbete med Richard Allan – se kollektionen

Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar