Annons

Annons

Ja, man KAN vara allergisk mot träning


Ja, man KAN vara allergisk mot träning

Nu är det bevisat! Du KAN faktiskt, ja på riktigt, vara allergisk mot träning. Hur? Vi reder ut!

”Jag är allergisk mot träning”. Ja, det låter onekligen som en lögn vi skulle kunna ha dragit på skolgympan i grundskolan. Men det ÄR faktiskt sant. Du kan vara träningsallergiker.

I olika fitnesstrådar på sajten Reddit har människor vittnat om hur deras hud börjat klia under träningspasset. Vissa skriver till och med att de har fått avsluta passet just för att det kliat alldeles för mycket.

Läs också: Studie: Så lite träning behöver du – för att förlänga livet

Miguel Wolbert, läkare, berättar för Refinery29 hur det ligger till.

Annons

”Under alla former av ansträngning, fysiskt, ökar din temperatur och din kropp skickar blod till din hud och muskler. I din hud finns det allergiframkallande enheter som kallas mastceller, som i huvudsak väntar på att utlösas. När din kroppstemperatur stiger, frigör mastcellerna histamin, vilket kan leda till allergisymptom som klåda, astma, rinnande näsa eller rodnad i huden”.

Läs också: Studie: Städning kan vara lika bra för hälsan som träning

I mycket sällsynta fall kan människor uppleva något som kallas anafylaxi, vilket är en potentiellt livshotande allergisk reaktion.

Men, om man då är allergisk mot träning, ska man då sluta röra på sig? Nej, det finns bot. Genom att ta antihistamin innan träningspasset så löser man problemet.

 

(136)
(0)
(0)
Annons


Annons

Annons


Annons

För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Laddar