Annons

Annons

8 heta nyckeltrender från New Yorks modeveckaNew York Fashion Week har precis avslutats och det är en härligt färgstark säsong vi har fått se. Läs ELLEs fullmatade trendrapport för en försmak på höstens mode.

Färg, färg och lite mer färg – så kan vi summera New Yorks modevecka. Och det är inga diskreta kulörer som är på tapeten utan det är starka signalfärger som gäller. Förutom en skön färgskala är det ett herrigt skrädderi som sätter stilen och silhuetten.

Annons

Microtrender som tröjor med tryck och maffiga statmentsmycken är också ett viktigt uttryck. ELLEs Jenny Fredriksson har listat åtta heta trender att inspireras av.

 

KOSTYMEN

Skarpt skrädderi med maskulina snitt dominerar catwalken på New York Fashion Week. Kostymen är ett viktigt nyckelplagg hösten 2017.

calvin-klein-rf17-0071

Calvin Klein

jason-wu-clpr-rf17-7323

Jason Wu

 

FÄRGEXPLOSION

Den största trendnyheten för 2017 är alla färger! Och det är färger som verkligen syns som rött, gult, kleinblått och smaragdgrönt. Pastellerna är som bortblåsta och starka primärfärger, gärna i udda kombinationer, är superhett.

calvin-klein-rf17-0525

Oscar de la Renta

delpozo-clp-rf17-7435

Delpozo

 

RÖTT

Vi har fått se alla möjliga röda toner. Tomat, pumpa och rost har regerat på både Stockholms och Köpenhamns modevecka – och så även på New York Fashion Week. En otrolig varm och stark färg som verkligen gör comeback i modehusens kollektioner – och förhoppningsvis även i våra/era garderober.

victoria-beckham-rf17-0105

Victoria Beckham

 

GULT OCH SMARAGDGRÖNT

Två andra färger vi fick se mycket av.

altuzarra-rf17-1427

Altuzarra

de-la-renta-rf17-1803

Oscar de la Renta

 

STATEMENTTRÖJAN

Sloganfebern har slagit till – big time! Antingen i form av fina logotyper eller starka budskap.

zadig-e-voltaire-clp-rf17-0813

Zadig &Voltaire

jeremy-scott-rf17-1789

Jeremy Scott

 

BARA AXLAR

Axlarna skymtar fram på alla typer av plagg. Vi ser det på självklara plagg som tunna toppar och klänningar men axlar skymtar även på lite mer oväntade plagg som ytterplagg och tjocka tröjor.

zadig-e-voltaire-rf17-0801

Zadig&Voltaire

 

STATEMENTSMYCKEN

Modehusens fascination för maffiga örhängen och chokers är en pågående trend, gärna i en stark skulptural form.

kors-bks-v-rf17-7909

Michael Kors

adeam-clpi-rf17-0247

Adeam

 

DENIM

Denim från topp till tå är helt rätt hösten 2017. Alla nyanser funkar, från ljust till mörkaste indigoblått. Looken är retro och 70-tal, med en 90-talstwist.

unknown

Marc Jacobs

 

PRÄRIEROMANTIK

Coachs kreativa designchef Stuart Vevers favoritinspiration är Americana” och det är en djup källa att ösa ur. För hösten tittar Stuart på prärielooken och strösslar med fina blommiga präriereferenser som fina blommiga volangklänningar och fina cowboymotiv.

coach-clp-rf17-4266

Coach

 

PLAST

En riktig favorit från Raf Simons debutkollektion för det ikoniska, amerikanska modehuset Calvin Klein är en plastinklädd päls. Även andra skräddade ytterplagg fick ett extra lager plast omkring sig. Resultatet är modernt och fräscht och vi kommer med all säkerhet att se flera andra plasttäckta plagg framöver.

calvin-klein-rf17-0219

Calvin Klein

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar