Så påverkar månen ditt stjärntecken

Månen kan påverka ditt humör – detta är anledningen

Känner du att livet står på paus? Att du inte kommer framåt? Vi är nog många som känner igen den där jobbiga känslan. Det finns en enkel förklaring till detta, nämligen månen och månens kurs!
23 april, 2021
2:50

Efter reklamen: Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärntecken

(2:50)

Inom astrologin är det månen som påverkar våra känslor och instinkter. Månen samlar intryck från andra planeter för att sedan återspegla detta på oss och respektive stjärntecken som månen befinner sig i.

Det tar ungefär 28 dagar för månen att rotera runt alla tolv stjärntecken. Under cirka två till tre dagar fokuserar månen endast på ett stjärntecken. När månen lämnar ett stjärntecken och är på väg in till nästa stjärntecken uppstår en form av tomgång, även kallad “void of course”. Då har månen ingen form av meddelande att sända ut, vilket kan ge oss en känsla av hjärndimma. Detta fenomen kan uppstå flera gånger per vecka och pågå från ett par timmar till en heldag.

För att kunna nyttja detta fenomen till din fördel är det viktigt att hålla koll på något som kallas för månkalender som hjälper dig att hålla koll på månens kurs!

Vad ska man göra under ”void of course”?

För att må så bra som möjligt under perioden som månen befinner sig i, det så kallade ”void of course”, finns det en del riktlinjer att förhålla sig till. Fokusera på dig själv och ditt välmående. Det är en perfekt tid för att ta en härlig sovmorgon och hitta ditt inre lugn. Ta fram dina kristaller och kör ett yogapass. Var ensam och landa i dig själv.

Samla ihop alla dina bästa idéer. Även om det inte är tid för att starta upp något nytt under denna period, hindrar det inte dig att planera och ta fram dina mål. Ta tid för dina tankar, skriv ned dem. Vad vill du göra i livet? Nu är det hög tid för att dagdrömma. Dessa idéer kan bli verklighet när ”void of course” är över.

Håll dig till dina rutiner

Vi är många som fungerar som bäst när vi har rutiner att luta oss mot. Rutiner är extra viktigt under ”void of course”. Gå till jobbet och håll dig till dina rutiner, nu är inte tiden inne för nya och stora förändringar. Starta inte upp något nytt eller gå på en första dejt, risken att det inte leder till något mer, är mycket stor.

Ta inga stora beslut under ”void of course”

Under ”void of course” ska du inte ta några beslut som exempelvis kan påverka din karriär eller relation. Starta inte ett nytt inredningsprojekt eller liknande. Nu är det tid för planering inte handling.

Foto: Imaxtree

Missa inte

Så blir sommaren 2021 – spana in vårt stora sommarhoroskop

"Perioden blir en av de allra bästa för allt som rör ditt privatliv"

Det här misstaget gör du på dejter – enligt ditt stjärntecken

Undvik det här!

Retrograd, hus och soltecken – det betyder alla astrotermer och ord

Astrofantaster, se hit!