Annons

Annons

Hon sjukanmälde sig för mental ohälsa – och twittrade chefens svarMadalyn Parker behövde några dagar hemma för mental återhämtning och skrev ett mejl till chefen. Nu har mejlkonversationen blivit viral på Twitter.

Psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige, men när det gäller att ta en sjukdag eller två för att fokusera på sin mentala hälsa är det nog många som känner sig tveksamma.

Annons

På många arbetsplatser i USA har man försökt komma till bukt med stigmatiseringen kring detta genom att införa ”Mental Health Day”, vilket innebär att man tar en sjukdag för andra orsaker än fysisk sjukdom.

LÄS OCKSÅ: 9 TECKEN PÅ ATT DU ÄR NÄRA ATT BLI UTBRÄND

Just detta tog webbutvecklaren Madalyn Parker fasta på en dag när hon kände att hon var i behov av att vårda sin mentala hälsa, så hon skrev ett mejl till sina arbetskamrater.

Gilla ELLE på Facebook

”Hej gänget! Jag kommer att vara borta i två dagar för att fokusera på min mentala hälsa. Förhoppningsvis är jag tillbaka utvilad nästa vecka och redo att ge 100%. Tack!”

När hon fick svar från sin chef, Ben Congleton, blev hon så förvånad – och glad – att hon lade ut reaktionen på Twitter.

”Hej Madalyn, jag vill bara tacka dig personligen för att du skickar mejl som dessa. Varje gång du gör det påminns jag om hur viktigt det är att ta sjukdagar för sin mentala hälsa. Jag kan inte förstå varför detta inte är standard inom alla organisationer. Du är en förebild för oss alla, och du bidrar till att få bort stigmat så att vi alla kan ta med hela vårt jag till jobbet.”

LÄS OCKSÅ: STRESSAD OCH UTBRÄND? DETTA KAN HJÄLPA DIG

I skrivande stund har tweeten delats över 32 000 gånger och fått nära 10 000 gillamarkeringar. Många har svarat med skräckhistorier om hur deras chefer reagerat i liknande situationer och hyllat Madalyns chefs respons, men vissa reagerade också tvärtom och tyckte att det var märkligt att Madalyn tog ut sjukdagar för sin mentala hälsa.

Ben Congleton har själv kommenterat den virala tweeten på sin blogg. Han skrev bland annat så här:

”Det är 2017. Jag kan inte förstå att det fortfarande är kontroversiellt att prata om mental hälsa på arbetsplatser när 1 av 6 amerikaner medicineras för psykisk ohälsa.”

Källa: ATTN

(0)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar