Annons

Annons

Premiär! Happy Jankell aktuell i nya kortfilmen Svajpa Leo – se filmen härFeminism, buksystraskap och Tinderhets är tre av alla ämnen som berörs i den nya kortfilmen Svajpa Leo – med Happy Jankell i huvudrollen. – Jag ville göra en film där rollerna är omvända, berättar Isabel Lindström, filmens regissör. I dag har filmen premiär – på ELLE.se.

”Vad händer när en kille ensam får en hel stad att dregla? Och vem fan är egentligen Leo?”, så skriver man i ett pressmeddelande om den nya kortfilmen Svajpa Leo.

I huvudrollerna ser vi Happy Jankell (Portkod, Jordskott), Gizem Erdogan (Dröm Vidare, Nattbarn) och Julia Sporre (Män som hatar kvinnor, The Square).

Annons

– Jag ville göra en film där rollerna är omvända, där mannen blir ett uppenbart objekt och är föremål för kvinnors lust samt det virala ryktet som sprids. Ryktet som sprids i filmen kan liknas vid hur många tjejer hängs ut på internet, bland annat i form av hämndaktioner från deras ex, berättar filmens regissör Isabel Lindström i pressmeddelandet.

Läs också: Trailer: Happy Jankell och Adam Pålsson är otroliga i filmen om Ted Gärdestad

Hon fortsätter:

– Jag tycker om att experimentera med beteendemönster och göra publiken en smula obekväm. Genom att vända upp och ned på normer och föreställningar av världen konfronteras människan med sin fördomar. Målet är att få publiken att öppna upp dörr efter dörr, för att vidga sin förmåga till empati och medmänsklighet.

Filmen har producerats i samarbete med filmkollektivet Lynx Studios, som arbetar för en mer jämställd filmbransch.

Se Svajpa Leo nedan.

Foto Sofie Blumenthal

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar