ANNONSSAMARBETE MED LIBRESSE
Menstrosan – 5 frågor du absolut vill ha svar på

Menstrosan – 5 frågor du absolut vill ha svar på

Om det är något man vill när man har mens (utöver kanske choklad och lugn och ro) så är det att känna sig trygg och bekväm med sitt mensskydd. Här är allt du behöver veta om den omtalade och tvättbara menstrosan!
30 november, 2021
Advertisement

Du har säkert hört talas om menstrosan. Och då pratar vi inte om de där fula trosorna som du spar längst in i byrålådan och bara plockar fram när det är dags att ha mens. Du vet, de där som du inte är rädd att fläcka ner med blod för att de ändå har gjort sitt. Nej, vi pratar om den tvättbara menstrosan som är trosa och menskydd i ett!

Att ha mens upplevs såklart väldigt olika och från gång till gång, men om det är något som man vill uppnå med sitt mensskydd är det att man ska kunna känna sig bekväm hela dagen och natten och inte oroa sig för läckage och fläckar på kläderna. Och det oavsett om du tränar, jobbar eller är ute och flänger på stan.

Tänk bort det du lärt dig om mensskydd hittills och tänk dig istället en trosa som sitter och känns precis som en vanlig trosa, men som du kan du blöda rakt ner i och som håller koll på din mens i minst 8 timmar.

Så låt kroppen göra sitt och menstrosan resten!

5 saker du absolut vill veta om menstrosan

Flera olika trosmodeller

Menstrosorna intimawear by Libresse finnas i dagsläget i tre olika färger och två modeller men under 2022 kommer fler färger och modeller.

Just nu får du 20 procent med koden ELLE20 på ett helt köp när du shoppar ett par trosor från intimwear by Libresse.

1. Men hur kan trosorna hålla sig torra?

Precis som dina träningskläder transporterar fukt och vätska från kroppen gör trosornas lager av high tech polyester också det vilket gör att ytan kommer kännas torr och skön oavsett om du har mens eller flytningar när du bär menstrosorna.

2. Hur länge kan man ha trosorna på sig?

Enligt konsumenttester utförda i Frankrike, Storbritannien och Colombia upplevde 90 % av kvinnorna inga oväntade överraskningar under en 8-timmars period. Du kan klara dig upp till 12 timmar beroende på flöde.

3. Blir menstrosorna verkligen rena igen?

Ja! Skölj först i kallt vatten efter användning och tvätta sedan i 40 grader. Trosorna håller garanterat för minst 50 tvättar.

4. Är menstrosorna ett mer hållbart alternativ än bindor?

Ja, menstrosor har 68% lägre miljöpåverkan och lämnar omkring en tredjedel av det koldioxidavtryck som engångsbindor gör och bidrar med 88% mindre avfall vid tillverkningen.

5. Kan jag bara använda menstrosan?

Du behöver inget mer än menstrosan om du har små till medelstora blödningar men om du vet att du har rikliga blödningar kan du för säkerhets skull kombinera med tampong, menskopp eller binda beroende på vad du föredrar.

Blöd, tvätta, upprepa

Med en tvättbar menstrosa intimwear by Libresse blir det så mycket enklare att ha mens.

1. Absorberar som en binda.
Trosorna kapslar in din mens precis som till exempel en Libresse Ultra-binda eller som två tamponger i storlek normal.

2. De är hållbara utan krångel.
Skölj trosorna i kallt vatten efter användning och tvätta i tvättmaskin tillsammans med resten av din tvätt.

3. Utformade av experter.
Grenen i Libresses menstrosa är designad med TriTech Performance och består av tre lager material som tar hand om allt som kommer ur ditt underliv – mens, spotting, flytningar och fukt. De tre olika lagren består av ett bomullsmjukt och fukttransporterande lager som snabbt för bort mensen in i det superabsorberande mellanskiktet som kapslar in vätskan i upp till 8 timmar och med hjälp av ett antimikrobiellt luktkontrollsystem hjälper till att neutralisera lukt. Sist men inte minst finns det tredje lagret som är det yttre som är både andningsbart och snabbtorkande.

Trosa

High tech-grenen som är designad med TriTech Performance.

Kom ihåg att menstrosorna ska sitta lite tajtare än dina vanliga trosor så att du inte får en oönskad överraskning. De är designade för att sluta åt runt benen och att kapsla in vätska men på samma gång ska de vara bekväma. På Libresse.se kan du läsa mer om menstrosan och hitta rätt i storleksguiden.

Just nu får du 20 procent med koden ELLE20 på ett helt köp när du shoppar ett par trosor från intimwear by Libresse.

intimawear by Libresse säljs förutom på Libresse.se även på CityGross och i utvalda Hemköpsbutiker, se >här< var de finns att köpa.