ANNONSSAMARBETE MED HUAWEI
Kom i synk med din menscykel och bli ditt bästa jag – här är tekniken som stöttar

Kom i synk med din menscykel och bli ditt bästa jag – här är tekniken som stöttar

Vill du vara ditt bästa jag med rätt förutsättningar? Ta hjälp av tekniken för att lära dig mer om din kropp och förstå när du behöver tid för vila och när du har energi att prestera allra bäst.
16 december, 2021

Har du tänkt på hur mycket det finns att lära sig om den kvinnliga biologin men hur lite man vet? Har du till exempel koll på att det finns forskning på träning och menscykeln, att det finns olika näringsämnen som kan hjälpa till att minska PMS, att olika mat påverkar menscykeln och att du på så vis kan nå en mer balanserad cykel med hjälp av mat? När du förstår mer om din menscykel och de cykliska förändringar som du går igenom, kan du också lära dig att dra nytta av dessa.

Hur ofta har man inte känt sig helt slutkörd under mens men ändå tvingat sig i väg på ett högintensivt träningspass fastän kroppen egentligen skulle må allra bäst av lugn yin yoga – och hur många gånger har man undrat varför man är så himla känslosam under vissa dagar utan egentlig anledning?

I dag är det många företag och influencers som blivit bra på att lyfta kvinnohälsa och som har gjort det till sitt life mission att lära kvinnor (och män) om den kvinnliga biologin. Att kunna dra nytta av var man är i sin menscykel och sedan anpassa sin vardag och sina aktiviteter efter den kan verkligen underlätta. Tänk om du visste när det är dags för ett hårt träningspass och när det är dags för något lugnare eller om du kan få kunskap kring varför du kanske inte orkar prestera lika bra på jobbet just i dag. När du lär dig förstå vad just din kropp behöver i menscykelns olika faser kommer du kunna få ut mer av dig själv under hela månaden.

Den allra största skillnaden mellan kvinnlig och manlig biologi är att kvinnors könshormoner förändras under månadens gång till skillnad från männens som förändras enligt en dygnscykel. Så när du börjar anpassa din träning utifrån din menscykel kan det vara lättare att nå en optimal träningseffekt.

En smart sport- och hälsoklocka kan hjälpa dig

I dag finns det olika typer av hjälpmedel som kan hjälpa dig mäta din menscykel för att ha koll på när du till exempel är som mest fertil, när din mens kommer och exempelvis hur du sovit.

En smart sport- och hälsoklocka som kan hjälpa kvinnor att leva precis på det här sättet är Huaweis nya Huawei Watch GT 3. Genom sina många funktioner stöttar den användaren i vardagen.

– Vi vill erbjuda en klocka som förutom en snygg klassisk design också erbjuder smarta funktioner som kan hjälpa dig att få koll inom både träning och hälsa. Att den dessutom har en fantastisk batteritid gör att man kan ha den på sig hela tiden och på så sätt faktiskt få en bra översiktsbild, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig på Huawei.

Klockan som påminner om en traditionell klocka har upp till två veckors batteritid och omfattande uppgraderingar av funktioner från den tidigare generationens klocka. Huawei Watch GT 3 kommer med hälsofunktioner för alla behov vilket gör att du kan mäta all typ av träning och resultat. Dessutom finns det skräddarsydda och vetenskapligt baserade träningsplaner som kommer stötta dig att nå den typ av hälsosam livsstil som du vill uppnå. Klockans pulsmätning fokuserar också på din andning, stress och menstruationscykel för att hjälpa dig att förstå och förbättra din hälsa och data kan också hjälpa dig förbättra din sömnkvalitet.

– Det bästa med klockan är att den kan mäta så många olika saker så att man faktiskt kan få en helhetsbild över hur kroppen mår. Den kan hjälpa till att ge tips och råd utifrån all den fakta som du laddar den med. Vi har dessutom satsat oerhört mycket på att mätningarna ska bli så korrekta som möjligt med till exempel dubblerat antal sensorer och stöd för fler GPS-system, berättar Sofia.

Funktioner vi gillar!

– Huawei Watch GT 3 stöder den nya pulsmätningstekniken TruSeen 5.0+ som gör det möjligt att mäta både hjärtfrekvens och syresättning av blodet (SpO2) med ännu större noggrannhet.

– Som användarens assistent för hälsoanalys erbjuder Huaweis nya smarta klocka mätning av både SpO2 och hudtemperatur dygnet runt. Kombinerat med kontinuerlig pulsmätning fokuserar Watch GT 3 även på din andning, stress och menstruationscykel för att hjälpa dig både förstå och förbättra din hälsa.

– Huawei TruSleep 2.0 ger omfattande data och hundratals förslag på hur du kan förbättra din sömnkvalitet.

– Du får 100+ träningslägen, inklusive 18 professionella träningslägen för att du ska kunna utforska olika sporter. Dessutom finns skräddarsydda träningsplaner enligt användares fysiska tillstånd och träningsvanor. Sätt dina egna träningsmål och håll koll på dina resultat direkt i klockan eller i Huawei Health-appen. Dessutom kan du få röstpåminnelser om träningsmål och träningsstatus samt ge feedback om framsteg.

– Modellen på 46 mm har en batteritid på upp till 14 dagar medan modellen på 42 mm har en batteritid på upp till 7 dagar vid normal användning.

– Båda modellerna har stöd för snabb trådlös laddning med vanliga trådlösa laddare eller via en smartphone som har stöd för omvänd laddning.

Läs mer hos Huawei

Källa: Womensync, Huawei