ANNONSSAMARBETE MED PUMA

Att nå framgång

Inspireras av Cara Delevingne som pratar öppet om hur hon sätter upp mål – och ser till att nå dem.

Som en del av kampanjen Only See Great har Puma valt att lyfta förebilder, var och en med en stark berättelse och en unik stil. En av dem är Cara Delevingne som gjort sig känd som modell och skådespelare, men också för sitt arbete inom HBTQI+-rörelsen. Här berättar Cara om vad som driver henne och om hur hennes inställning till livet har hjälp henne att nå sina mål.

Cara Delevingne pratar öppet om psykisk ohälsa och vägrar att låta den definiera henne som människa.

Pumas kampanj utgår från konceptet ”only see great”. Vad betyder det för dig?

Det betyder olika saker för olika personer. Jag tror att varje individs egen syn på ”storhet” kommer från personliga erfarenheter, förmågan att resa sig över tvivel och rädsla och att upptäcka det som driver dem.

Jag har fått uppleva så mycket fantastiskt, så det är svårt att välja ett. Det är också svårt att se att något är stort när man är mitt i det.

Cara Delevingne

Vilket är det största ögonblicket i din karriär hittills?

Jag har fått uppleva så mycket fantastiskt, så det är svårt att välja ett. Det är också svårt att se att något är stort när man är mitt i det. Just nu är jag väldigt stolt över det jag åstadkommit som aktivist och över mitt arbete inom HBTQI+-rörelsen. Jag är också stolt över arbetet med min stiftelse, och över EcoResolution och Initiative Earth.

Kan du komma ihåg första gången du kände att du hade lyckats med något?

Jag tror att det var när jag köpte mitt drömhus och kunde börja bygga ett hem, en bas som jag skapat själv, både bokstavligt och bildligt.

Finns det något som hållit dig tillbaka?

Det enda som hållit mig tillbaka är andra människors åsikter, min egen kritiska röst och att jag tvivlat på mig själv. Om man kan övervinna de sakerna, ta de möjligheter man får och alltid göra sitt bästa så kan inget stoppa en.

Lyckas man hålla självtvivel och kritiska röster ifrån sig kan inget stå i ens väg, menar Cara Delevingne.

Vilka utmaningar har du stött på?

Jag har väldiga höga krav på mig själv, och ibland har jag haft svårt att se att det jag gjort faktiskt är bra, och bara försökt göra ännu mer. Samtidigt som det har motiverat mig, så har det också inneburit att det har varit svårt att njuta av framgång i stunden.

Vilka misstag har du gjort och vad har du lärt dig av dem?

Pandemin har verkligen fått mig att dra ner på tempot. Jag brukade köra på i 110, med jobbresor hela tiden och få lediga dagar. Det påverkade både mig själv, fysiskt och psykiskt, och mina relationer till andra. Jag tror inte att jag någonsin kommer att gå tillbaka till att inte sätta av tillräckligt med tid för mig själv.

Det tog tid att inse att sådant som depression och ångest inte definierar en.

Cara Delevingne

Hur viktig är en positiv inställning för att nå framgång?

Åh, det är otroligt viktigt! Tillsammans med min yogalärare Colin jobbar jag mycket med att ha och upprätthålla en positiv inställning.

Vad har ambition betytt för din karriär?

Jag har stora drömmar och ambitioner. Det har hjälpt mig eftersom det inneburit att jag alltid strävar efter att bli bättre. Men det har inte alltid varit så, det tog tid att inse att sådant som depression och ångest inte definierar en eller gör en till en sämre människa. Det betyder bara att under allt det där finns något som är speciellt, men du måste jobba på att hitta det.

Det senaste året har lärt Cara Delevingne hur viktigt det är att sätta av tid för sig själv.

Har du varit tvungen att kliva ur din ”comfort zone” för att nå framgång?

Varje dag! Man måste våga möta sina rädslor och kliva ur sin comfort zone, samtidigt om man är sann mot sig själv och använder sin egen röst.

Se Cara Delevignes samarbete med PUMA här.

TV: 9 sätt att komma tillbaka efter träningsuppehåll
1:02

Efter reklamen: TV: 9 sätt att komma tillbaka efter träningsuppehåll

(1:02)