ANNONSSAMARBETE MED ADIDAS

3 vanliga misstag du gör när du köper sport-bh

Träning och en aktiv livsstil är viktigt för både kropp och välmående. Men visste du att fel sport-bh påverkar din prestation och kan orsaka skada i bröstvävnaden? Här får du svar på vilka tre misstag du ska se upp för när du väljer sport-bh – och vilken som är rätt för dig.
14 mars, 2022

Brösten behöver stöd under träning, oavsett om du föredrar löpning, spinning eller crossfit. När vi rör på oss rör sig ju brösten – därför är det viktigt med rätt stöd. Vid högintensiv träning kan brösten röra sig upp till 19 centimeter, upp och ner och från sida till sida, om du inte har rätt sport-bh. Här får du svar på vilka vanliga misstag du bör undvika när du väljer sport-bh och vilken modell som passar för just dig.

Kollektionen för alla storlekar och träningsformer

Alla kvinnor är olika. Vi skiljer oss i längd, bredd, kroppsform och inte minst i bröststorlek – så varför skulle en och samma modell på sport-bh funka för oss alla? Att använda rätt sport-bh tar itu med ett av våra största hinder med träningen - våra bröst.

Det sägs att över 90% av de kvinnor som tränar upplever att de har fel storlek på sin sport-bh. Chockerade siffror, som adidas bestämde sig för att göra något åt.

adidas nya kollektion består av hela 43 olika sport-bh:ar, som skapats för att alla kvinnor ska kunna hitta rätt modell med ordentligt stöd. Kollektionen består av ett omfattande och inkluderande storlekssortiment och har använt de senaste material- och designinnovationerna för att hjälpa fler att uppleva en träning utan begränsningar.

3 vanliga misstag att undvika när du väljer sport-bh

1. Din sport-bh sitter för löst

Du kanske provar ett par olika modeller när du är i affären och bestämmer dig för den som känns bäst. Men en sport-bh ska sitta åt och vara tight – inte så att det känns jobbigt, men mycket tightare än din vanliga bh. Det är mycket vanligt att man köper en sport-bh som inte är tillräckligt tight runt om. När du står i provrummet eller framför spegeln hemma och testar olika modeller, tänk då på att det mesta av stödet ska komma från omkretsen.

2. Du går enbart efter storlek och inte modell på sport-bh

Alla kroppar är olika. Även brösten likaså – både i storlek och form. En sport-bh som sitter perfekt på en annan person kan vara helt fel för dig, även om du går upp till din egen storlek. Ett misstag som många gör är att lägga fokus på enbart storlek och inte modell. Just din byst kanske behöver en sport-bh med exempelvis justerbara band, extra bredd eller kupor. Ett tips är att börja att leta efter den modell som är bäst för just din kropp och dina bröst, och sedan anpassa storleken.

3. Din sport-bh är inte anpassad efter din träningsform.

Det första steget till att hitta rätt sport-bh är faktiskt att fundera över vilken typ av träning du brukar utföra. Tränar du löpning behöver du en helt annan sport-bh än om du utför exempelvis yoga. För högintensiv träning som spinning och crossfit krävs det ordentligt stöd för att minimera bröstens rörelser, medan det för lågintensiv träning är viktigt med en sport-bh av mjukt material som ger god rörelsefrihet. Ta reda på vilka modeller som passar just din träningstyp!

Rätt sport-bh för din träningsform

Att hitta rätt sport-bh är alltså inte helt lätt – men väldigt viktigt. I adidas kollektion hittar du 43 olika sport-bh:ar, som alla är anpassade efter kvinnors olika kroppsform och träningsform. De är uppdelade i fyra olika grupper, baserat på vilken typ av träningsform som utövas: RUN för löpning, TRAIN för högintensiv träning, STUDIO för medium- till lågintensiv träning, samt EVERYDAY för snällare rörelser och avslappning.

RUN – för löpning

Löpning kräver en sport-bh som ger maximalt med stöd. Sport-bh:arna i RUN är utvecklade för att ge dig just det och motverka att brösten rör sig med varje löparsteg du tar. Alla modeller i den här kategorin är gjorda av tyg som känns svalt men samtidigt är absorberande – perfekt för en springtur!

TRAIN – för spinning, crossfit & HIIT

I den här kategorin hittar du sport-bh:ar för en rad olika träningsformer och aktiviteter. De är alla anpassade för högintensiv träning, där du behöver en sport-bh med ett ordentligt stöd som samtidigt låter huden andas. Sport-bh:ar i TRAIN ger mycket stöd, men har också mjuka sömmar för att inte skava.

Osäker på om du har rätt sport-bh? Testa adidas BH-guide för att hitta den perfekta passformen för just dig!