Annons

Annons

Fotografiska gör utställning med hästen i fokus – se de fantastiska fotonaHästbilder tagna av välkända namn som Mary Ellen Mark, Herb Ritts, David LaChapelle och Charlotte Gyllenhammar är nu aktuella i en utställning på Fotografiska i Stockholm. Det spelar ingen roll om du är fotograf eller hästnörd – det finns något för alla!

Målet med utställningen, som går under namnet Like a Horse, är att spegla hästens relation till människan samt sätta fokus på djurets kraftfulla och spirituella egenskaper. Tanken är att sätta hästen i ett större sammanhang, belysa frågor kring djurets roll idag och inspirera till ett nytt synsätt.

Annons

Utställningens curator Sophie Mörner har i samarbete med Fotografiska samlat totalt 100 verk av ett 30-tal fotografer. Mörner hoppas att utställningen kan bidra till en förändring i synen på den ofta privilegierade hästssporten.

Gilla ELLE på Facebook

– Kulturen kring ridsport och hästintresse blir ofta förtalad. Hur detta är kopplat till att det är en företeelse som förknippas med flickor och kvinnor, tycker jag är intressant. Jag ser gärna denna utställning som en reflektion kring västvärldens fördomar om den ”priviligierade tjejsporten” som jag anser är en förminskande och snäv bild utav hur hästen lever och används idag. Jag hoppas att urvalet av bilder kan lyfta perspektivet och skifta blicken mot ett bredare sammanhang, säger Sophie Mörner.

Den 19 maj har utställningen premiär på Fotografiska.

LÄS OCKSÅ: DÄRFÖR FÅR DU ONT AV DIN HÄSTSVANS

LÄS OCKSÅ: HÄR SLÅR KÄNDISKVINNORNA TILLBAKA MOT SEXISTISKA FRÅGORNA – OCH JA, DERAS SVAR ÄR GENIALA

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar