Annons

Annons

Forsknings rön: Drick två glas vin på kvällen och gå ner i viktBästa tiden att ta ett glas vin är på kvällen visar flera studier. Anledningen? Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt!

Att rött vin är bra för mycket är ingen nyhet. I en studie från Ben Gurion-universitetet fick 224 deltagare med diabetes typ 2 dricka antingen mineralvatten eller 1,5 dl torrt vin till middagen. Alla åt enligt Medelhavsdieten utan kalorirestriktioner.

LÄS OCKSÅ: 8 OVÄNTADE HÄLSOFÖRDELAR MED ATT DRICKA VIN

Efter två år kunde forskarna se att vindrickarna hade bättre hälsa än de som druckit vatten. Vitt vin och rött vin gav likvärdiga resultat, nämligen förbättrade kolesterolvärden och bättre nattsömn. Dessutom sänkte vingruppen sin risk att drabbas av metabolt syndrom, vilket innebär bland annat ett högt blodtryck, förhöjda blodsockervärden och bukfetma.

Annons
Gilla ELLE på Facebook

Nu visar dessutom studier från både Washington State University och Harvard Medical School att två glas vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Det är nämligen antioxidanten resveratrol som hjälper kroppen att förvandla det dåliga vita fettet till bra brunt fett som är lättare att förbränna.

LÄS OCKSÅ: NU KAN DU KÖPA DET BLÅA VINET I SVERIGE

Enligt Harvard-studien är dessutom den rätta mängden två glas vin varje kväll för att minska risken för övervikt med 70 procent – då hade de följt 20 000 kvinnor under 13 års tid.

Och eftersom resveratrol hjälper dig att hålla sötsuget i schakt är det bäst på kvällen – då suget ofta slår till. Så även om det är en del kalorier i vinet så kanske du hade stoppat i dig mer av ditt favoritsnack i annat fall.

Nu är ju inte två glas vin dagligen något som passar alla. Vill du skippa kalorierna och alkoholen i vinet men ändå få tag på de nyttiga antioxidanterna så finns resveratrol även i jordgubbar, blåbär och röda druvor! Och glöm inte att lagom är bäst och att du aldrig varken ska dricka eller äta extra mycket av något.

Källa: Washington State University, Arizona State University, Daily Mail

Artikel av: Måbra

(1.26k)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar