Annons

Annons

Forskare: Kaffe kan göra livet längreDricker du mycket kaffe? Grattis! Då är chansen stor att du får ett längre liv. Det visar en ny stor studie som gjorts i flera Europeiska länder.

Kaffe är en av världens vanligaste drycker. Finländarna dricker 3,5 koppar om dagen vilket är mest i världen. Vi svenskar är inte mycket sämre med 3,1 koppar och en andraplats.

Vår höga konsumtionen verkar vara ett genidrag om man får tro en ny studie som publicerats i Annals of Internal Medicine. Den visar nämligen att ett regelbundet kaffeintag (tre koppar per dag) minskar risken att drabbas av matsmältnings- och cirkulationssjukdomar som död till följd.

Annons

Forskarnas slutsats: Kaffe förknippas starkt med ett längre liv!

Men hur ska man tänka? Koffein eller koffeinfritt kaffe? Vad är bättre för hälsan? Forskarna såg liknande hälsoeffekter hos personer som dricker koffeinfritt som kaffe med koffein, men eftersom det inte går att urskilja exakt vad i kaffet som gör det så hälsosamt är det inget de kan dra någon slutsats om.

LÄS OCKSÅ: DET AVSLÖJAR DITT VAL AV KAFFE OM DIN PERSONLIGHET

Studien kan vara den största i sitt slag. Drygt en halv miljon personer från tio europeiska länder har deltagit. Resultatet visar att det inte spelar någon roll var  man bor. Hälsofördelarna är lika stora oavsett geografiskt område.

Foto: IBL

 

 

 

 

(121)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar