Annons

Annons

8 bra sätt att få långt och tjockt hår påHur får man håret att växa fortare? Finns det några snabba lösningar? Till dig som drömmer om ett långt svall har vår skönhetsredaktion samlat de bästa tipsen.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

MER SKÖNHET:

HÄR ÄR SÄSONGEN SNYGGASTE LÄPPGLANS

11 VATTENFASTA MASCAROR SOM FAKTISKT HÅLLER

DIY: EKOLOGISK LÄPPEELING

1. Extension

För att snabbt fixa långa lockar är extensions, eller löshår (kärt barn har många namn), ett bra alternativ. Vill du ha en permanent hårförlängning görs detta på salong. Enskilda hårslingor fästs i ditt naturliga hår genom att frisören värmer upp löshårets fäste och på detta sätt limmar fast håret.

Gilla ELLE på Facebook

Detta är en riktig lyxbehandling som ofta kostar runt 5000 kronor och håller upp till tre månader. Ett billigare alternativ för dig som också vill kunna välja mellan ett längre och kortare hår är clip-in extensions. På bara några minuter kan du själv sätta fast löshåret och ta ut det lika lätt.

2. Motverka håravfall

Testa Nioxin som är ett märke med fokus på att skapa tjockare hår och behandla håravfall. Deras Scalp Renew Dermabrasion Treatment, 199 kronor, fungerar som en ansiktsmask för hårbotten. Den exfolierar hårbotten och gör att cellförnyelsen påskyndas. Resultatet: ett tjockare och friskare hår som sitter kvar där det ska längre.

3. Professionell behandling

Olaplex är superbehandlingen som går in i hårstråt och hjälper till att reparera det inifrån. Olaplex går att göra på salong i samband med färgning eller som en egen behandling. Pris från 300 kronor beroende på behandling. Som komplement kan du sedan hemma själv använda märkets inpackning, cirka 299 kronor, för att resultatet ska hålla längre.

4. Fukt

Fuktbomba håret ett par gånger i veckan med en bra inpackning. Perfekt för dig som i vardagen utsätter håret för mycket värme. En bra inpackning ser till att vårda kluvna toppar och ge ett mer välmående hår. Alltid bra för att håret ska hålla sig snyggt medan du låter det växa ut.

5. Massera

När du masserar hårbotten ökar du blodtillförseln och stimulerar hårsäckarna vilket bidrar till att håret växer snabbare. Sen är det ju dessutom superskönt. Varför inte unna dig en härlig inpackning och lite massage på det medan inpackningen sitter i.

6. Ät bra

Skönhet kommer inifrån! Rätt mat kan förse dig med härligt långt hår. Ät mat med mycket c-vitamin eftersom det bidrar till, ja, du gissade rätt, bättre blodcirkulation även i hårbotten. Mat, som innehåller mycket c-vitamin är till exempel apelsin, paprika och broccoli.

7. Undvik värme

Inget sliter så mycket på håret som värme. Att locka, platta och föna är alla saker som ditt hår tar skada av. Använd rikligt med värmeskydd varje gång som du utsätter håret för värme.

8. Toppa regelbundet

För att ditt framtida hår ska vara friskt och må bra är det regelbundna besök hos frisören som gäller. Runt var åttonde vecka brukar det passa bra att toppa håret. Hellre ett lite kortare välmående hår än ett långt slitet.

(48)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka

Annons

Laddar