Elle-galan 2010

Hela ELLE-galan 2010

Var du där och vill se den igen? Eller gjorde du annat i fredags och vill se den i efterhand? Vilket som, här är ELLE-galan i sin helhet, med visningar, konferenciern Josephine Bornebusch, alla prisutdelare – och framför allt: alla vinnare!

Galakvällen på två minuter...

På 2 minuter sammanfattar vi vår galakväll och "den glammigaste bästajäkla festen som finns" som en av gästerna summerade det. Häng med!

Designvinnarens galadag!

ELLE och H&M utlyste innan galan en designtävling där vinnaren fick sin klänning uppsydd av H&M:s designteam – och så klart gå på galan i sin skapelse. Vi hakade på med kameran, här är filmen från vinnarens dag.

Gästernas klädval - del 1

Vad hade Linn Gustafsson på sig? Vad valde Kenza för klänning? Och vad tog Carolina Gynning, Karolina Skande, Dagmar-systrarna, Caroline Winberg och Agnes Braunerhielm på sig på årets största (och bästa) modefest? Alla svaren får du här.

Minimarkets vinnarvisning

Under galan visades fem visningar på catwalken. Jenny Fredrikssonstylade tre vinnarvisningar och Lisa Lindqwister och Robert Rydbergstylade varsin visning i egenskap av grymma stylister. Här kan du sehela Minimarket-visningen, signerad Jenny Fredriksson.

Musse tar av sig kläderna på scen

Musse själv tycker att han borde fått priset redan för tre år sedan –men är glad att han äntligen fått det nu. Och inte kunde vi på morgonen,under vår stillsamma, fina intervju, ana hur hans tacktal ochappearance på scen skulle sluta med en nakenchock.

"Det var på tiden att jag vann"

Musse själv tycker att han borde fått priset redan för tre år sedan – men är glad att han äntligen fått det nu. Och inte kunde vi på morgonen, under vår stillsamma, fina intervju, ana hur hans tacktal och appearance på scen skulle sluta med en nakenchock.

Förmingel i Cadierbaren på Grand Hötel

Innan galan samlades några av våra gäster på ett förmingel i Cadierbaren på Grand Hötel. Vi var där med kameran, se alla bilderna här.

Gästernas klädval - del 2

Här kommer andra delen av filmerna om vad några av gästerna valde för kläder för kvällen. Här: Marina Kereklidou, Robyn, Whyreds Roland Hjort, Ann-Sofie Back, Michaela Forni, Petra Tungården och Musse Hasselvall (innan han tog av sig allt på scen).

Intervju med Minimarket

Årets designer vid ELLE-galan 2010 blev systrarna Elvestedt och deras märke Minimarket. Vi stämde träff med dem innan galan.

Bloggarnas klädval för kvällen

På ELLE-galan minglade ett helt gäng välklädda modebloggare runt på festen. Vi letade upp dem i folkhavet och kollade vad de valt för outfit för kvällen.

ELLE-galan 2010: Bloggarnas kläder - del 2

På ELLE-galan minglade ett helt gäng välklädda modebloggare runt på festen. Vi letade upp dem i folkhavet och kollade vad de valt för outfit för kvällen.

ELLE-galan 2010: Bloggarnas kläder - del 1

På ELLE-galan minglade ett helt gäng välklädda modebloggare runt påfesten. Vi letade upp dem i folkhavet och kollade vad de valt föroutfit för kvällen. Kolla in vad

Sandra Backlunds vinnarvisning

Under galan visades fem visningar på catwalken. Jenny Fredrikssonstylade tre vinnarvisningar och Lisa Lindqwister och Robert Rydbergstylade varsin visning i egenskap av grymma stylister. Här kan du sehela Sandra Backlundts vinnarvisning.

Stella McCartneys vinnarvisning

Under galan visades fem visningar på catwalken. Jenny Fredrikssonstylade tre vinnarvisningar och Lisa Lindqwister och Robert Rydbergstylade varsin visning i egenskap av grymma stylister. Här kan du sehela Stella McCartneys vinnarvisning.

Robert Rydbergs visning

Under galan visades fem visningar på catwalken. Jenny Fredriksson stylade tre vinnarvisningar och Lisa Lindqwister och Robert Rydberg stylade varsin visning i egenskap av grymma stylister. Här kan du se hela Robert Rydbergs fantastifulla visning.

Intervju med årets stylist

Årets stylist för andra året i rad blev Robert Rydberg som också stylade en visning på kvällen. Vi bestämde träff med honom på morgonen innan galan och pratade mode, stil, svenska ELLE och modebloggare med honom.

Lisa Lindqwisters visning

Under galan visades fem visningar på catwalken. Jenny Fredriksson stylade tre vinnarvisningar och Lisa Lindqwister och Robert Rydberg stylade varsin visning i egenskap av grymma stylister. Här kan du se hela Lisa Lindqwisters färgglada visning.

Mingel och modesnack

ELLE-tv minglar och modesnackar med gästerna på galan och samlar på sig många lovord, ett gäng snabba analyser och hamnar mitt i en diskussion kring hur coolt det egentligen är att Hayden Panettiere var där.

Årets hederspristagare om mode

"Svenska ELLE är den bästa, mest insiktsfulla tidning som finns" säger årets hederpristagareSusanne Ljung när vi intervjuar henne på galamorgonen. Se hela intervjunhär.

"Min stil är ganska förvirrad"

När Hayden Panettiere var i Sverige för att ta emot pris som bäst klädda internationella stjärna och gå på ELLE-galan så gjorde hon även en omslagsplåtning för ELLE. Och vårt tv-team passade så klart även på att hänga med henne backstage.

"Den glammigaste jäkla bästa festen i Sverige!"

Om du inte hört det förut så är ELLE-galan verkligen årets bästa fest. Eller som Sofi Fahrman så bra sammanfattade det i fredags: "Den glammigaste jäkla bästa festen som finns i Sverige" Om du inte tror oss, check this out.

"Jag tror folk gillar min stil"

Sveriges bäst klädda artist 2009 är enligt ELLE sångerskan Agnes Carlsson. Och hon kom i snygga, festliga blåsor både på kvällens fest och på pressfrukosten, då vi också passade på att träffa henne och ta reda på inspirationskällor, stilförebilder och varför svenska ELLE betytt så mycket för henne.

Robyn utser landets bäst klädda

På plats på ELLE-galan var, förutom alla välklädda gäster och vinnare, ELLEs eminenta tv-team som spenderade kvällen med att jaga roliga, coola och vältaliga personer. Till exempel bad de några av gästerna på röda mattan att utse Sveriges bäst klädda person – och Robyns röst föll på...

Bakom kulisserna på ELLE-galan

Sammanlagd arbetade över 200 personer backstage med olika saker för att färdigställa galan tills att gästerna kom kl 18.30. Vår fotograf Linus Hallsenius smög under förberedelserna omkring bakom kulisserna, här är hans bilder från dagen.

Alla bilder från galafesten!

När prisutdelning och modevisningar var över igår kväll (29/1) ochpressfotograferna hade skickats fram började den andra delen avELLE-galan: den som resten av året kallas "Årets bästa modefest". Häng med in i Vinterträdgården på Grand Hötel och se modemaffian parta loss!

Skönhetskoll: Galagäster i närbild

ELLEs skönhetsredaktör Carin Hellman smög igår runt bland kändiselit, stilikoner och hela den svenska modemaffia för att fånga hårstyling, makeup och skönhetstrender på bild.

ELLEs visningsstylister vill tacka...

På galan fick gästerna se fem visningar. ELLEs Jenny Fredriksson gjorde tre, ELLE-stylisten Lisa Linqwister en och stylistvinnaren Robert Rydberg en och de vill tacka följande märken.

Röda mattan på ELLE-galan

Vissa fick ta emot plaketter, andra var där för att dela ut ett pris. Vissa var inbjudna för sin stilsäkerhet, andra för sin modekunnighet, vissa för att de att de arbetar nära ELLE och andra för att de är speciella på annat vis. Det alla hade gemensamt igår var att de var uppklädda för en riktig modefest – och att de fastnade på vår kameralins.

Paljetter, galaklänningar och detaljer

Våra fotografer tog mängder av bilder på vår modefest igår kväll(29/1). Här är ett plock av bilder från kvällen där paljettklänningarnaträngdes med de små svarta och en outsinlig rad av accessoarer.

Våra främsta modeaktörer 2010 - del 1

För trettonde året i rad delades Sveriges största modepris ut på ELLE-galan i Stockholm ikväll. Festen pågår fortfarande på Grand Hôtel där åretsvinnare minglar med övriga gäster på festen. Här är första halvan av de som premierades vidårets gala.

Haydens kläder och smycken på galan

När Hayden Panettiere kom till ELLE-galan gjorde hondet klädd i en specialdesignad klänning från Lars Wallin och smyckenfrån svenska Mandelstam – och med vännen och stylisten Jonas Hallbergvid sin sida.

Vilken bloggerska klädde sig bäst?

Det vimlade av välklädda bloggerskor på ELLE-galan, vem tycker du var snyggast klädd? Hjälp oss att utse den bäst klädda bloggerskan på galan – och var samtidigt med och tävla om presentkort på H&M, tre goodiebags från galan och ett hemligt plagg med galakänsla.

Våra främsta modeaktörer 2010 - del 2

För trettonde året i rad delades Sveriges största modepris ut på ELLE-galan i Stockholm ikväll. Festen pågår fortfarande på Grand Hôtel där åretsvinnare minglar med övriga gäster på festen. Här är andra halvan av de som premierades vidårets gala.

ELLE-galan just nu...

Halv sju öppnades dörrarna till årets största, glammigaste, lyxigaste och mest eftertraktade modefest. ELLE-galan 2010 kommer, som vanligt, att bjuda på mängder av välklädda gäster, modecelebriteter och kända ansikten. Vi smög runt med kameran just när festen drog igång och smygvisar dem här. Varsågod, ELLE-galan just nu...

Hemlig, internationell gäst kommer till årets ELLE-gala...

För ett par år sedan var Dita von Teese på plats och tog emot pris och uppträdde på galan, förra året var designern Luella här. Även i år kommer vi att ha en internationell, känd gäst på plats. Vem är än så länge hemligt – men vi luskade lite med de som vet...

Elin Kling: "Jag vet inte alls vad jag ska ha på mig"

ELLE-galan närmar sig med stormsteg – och nu när gästlistorna ärstängda är det klädvalet som är största huvudbryt för våra gäster. Vihar kollat läget med Sveriges kanske främsta modebloggare – vad ska hon hapå sig på fredag? Och hon gav oss ett oroande svar...

Galaplaner: Killar med koll

Hur står det till med killarna då? Drabbas även de av i-landsproblemen klädpanik och garderobsångest? Vi kollade läget med de modeintresserade bloggarna Robin Klang och Niclas Rahm.

Galaspaning: Fahrman smider planer

ELLE-galan närmar sig med stormsteg – och nu när gästlistorna ärstängda är det klädvalet som är största huvudbryt för våra gäster. Vihar kollat läget med några av våra främsta modebloggare – vad ska de hapå sig på fredag? Och vad kostade kalaset? Idag tar vi reda på vad Frida Fahrman planerar.

Galaplaner: "Jag försöker alltid gå på min magkänsla"

Emilia de Poret är sångerska, modebloggerska och mycket klädintresserad. Självklart ringde vi upp henne och kollade läget inför fredagens fest. Hon vet precis vilken klänning hon ska ha och tror att Naomi Itkes blir snyggast på galan.

Galaplaner: "Skorna är extremt viktiga"

ELLE-galan närmar sig med stormsteg – och nu när gästlistorna ärstängda är det klädvalet som är största huvudbryt för våra gäster. Vihar kollat läget med några av våra främsta modebloggare – vad ska de hapå sig på fredag? Och vad kostade kalaset? Idag: två storbloggare på finest.se.

Galaplaner: Tidningsredaktörerna med koll

ELLE-galan närmar sig med stormsteg – och nu när gästlistorna ärstängda är det klädvalet som är största huvudbryt för våra gäster. Vihar kollat läget med några av våra främsta modebloggare – vad ska de hapå sig på fredag? Och vad kostade kalaset? Idag har vi kollat läget med tidningsredaktörerna Nina och Marcella.