Annons

Annons

Emma Gullström: Så tänker jag när jag stylar Isabella Löwengrip


Emma Gullström: Så tänker jag när jag stylar Isabella Löwengrip

Emma Gullström började som nanny hos Isabella Löwengrip men avancerade raskt till att bli hennes stylist. I dag har Emma titeln Head of Branding and Business Development i Löwengrip Invest. ELLE fick en pratstund med Emma Gullström – om karriären, intresset för mode och stil och hur det är att arbeta med – och för – en av Sveriges mest kända kvinnor.

Berätta om ditt jobb, vad gör du egentligen?

– Jag jobbar som Head of Branding and Business Development. Det är en väldigt bred tjänst. Och Löwengrip Invest är fortfarande ett ganska litet företag så vi alla hjälps åt med lite allt möjligt vilket innebär att jag gör allt ifrån, styling, PR, mycket sälj, SoMe-strategier, varumärkesstrategier, fotar, bygger koncept, designar, gör agendor för resor… ja listan kan göras lång!

Annons

Hur kommer det sig att du började jobba med Isabella Löwengrip?

– Jag ville in på Hyper Island och medan jag jobbade med arbetsproverna och gick en kvällskurs på Berghs så ville jag ha ett nytt extrajobb. Då såg jag att Isabella sökte en nanny, någon vecka senare hade jag fått jobbet. Jag och Isabella kompade väldigt bra och hade alltid väldigt intressanta diskussioner om framtiden, tech och sociala medier. Jag var där ett halvår sen började skolan, Hyper Island, jag kom in! Jag körde på där några månader och sen hörde Isabella av sig och sa att de hade en ledig tjänst. En tjänst som såg väldigt annorlunda ut då än vad den gör idag, jag fick fria händer att i princip skapa mig min egna tjänst. Väldigt kul! Möjligheterna är ju oändliga så utmaningen för mig var att skala av annars hade jag kunnat jobba på dygnet runt.

Läs också: Karriärcoachen svarar – så ofta bör du byta jobb

Hur är Isabella som chef?

– Fantastiskt! Bara en sån sak att jag som anställd får det förtroendet att få skapa mig min egna tjänst och utföra (nästan) alla projekt jag kommer på. Isabella är the essence av vad jag skulle kalla en modern ledare! Hon är väldigt mån om att alla anställda ska ha kul, för hon tror på att vi levererar bättre om vi är glada och trivs. Vilket ju är så sant! Fler ledare som Isabella behövs! Och jag tror att det är på väg, hon är ju fortfarande otroligt ung, 26 år, så hennes generation kommer starkt nu.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på jobbet?

– Redan i sängen börjar jag att skrolla igenom gårdagens bilder på Instagram, för att se hur de gått och läser igenom alla kommentarer. Sen vid frukosten börjar jag planera dagens första bild, går även igenom bloggen och snabbläser alla kommentarer där med, det är viktigt för mig att hänga med och försöka bilda mig en uppfattning av vad läsarna/följarna tycker och tänker. Sedan skrollar jag snabbt igenom mailen för att se om det är något brådskande där. Jag och Isabella börjar ofta vår sms-konversation tidigt på morgonen och går igenom dagens outfit eller bollar idéer vi fått under kvällen/natten. Väl på jobbet säger jag god morgon till Sascha som är stylistassistent och vi går igenom dagen och de större events som komma skall. Därefter återgår jag till mailen och börjar svara på allt. Jag får förvånansvärt många mail efter 23-tiden. Men jag är riktigt kvällstrött så efter 21 kan man inte förvänta sig svar från mig! Är dock desto mer morgonpigg så det jämnar ut sig!

Läs också: Styleins Elin Alemdar om karriären: ”Jag vågade tro så oerhört mycket på mig själv”

– Under dagen har jag cirka 2-3 möten hos andra företag så det blir en del springande på stan för att hinna med, check på dagens motion! När både jag och Isabella har en lucka tar vi en dagens outfit-bild, hinner inte jag hjälper fantastiska Sascha till och tar foton. Och om det är något extra spännande på Isabellas agenda följer jag med och dokumenterar med både kamera och samt filmar till Instagram stories. Och det är ju nästan alltid något extra spännande så det blir mycket av den varan! Strax efter 17 rör jag mig hemåt, handlar mat, lagar mat och sedan börjar jobbpass nr 2. Då sätter jag mig i soffan iklädd mina skönaste och kanske fulaste mjukiskläder, vanligtvis med en ansiktsmask också. Med datorn i knät och Netflix-serien LOVE på i bakgrunden blir det ett skönt extrapass där jag hinner beta av det som jag inte hann med under dagen.

Berätta något om ditt jobb som många inte vet?

– Utåt sett ser det nog ut som att jag bara är Isabellas stylist och fotograf, så det finns nog en hel del som många inte vet. Men för att nämna en, jag jobbar bland annat med affärsutveckling vilket innebär att jag får vara kreativ och komma på olika sätt att utveckla Löwengrip Invest och Isabellas varumärke. De projekt som jag satt i rullning sen jag började är Isabellas kommande onlineserie En fråga om framgång och att ta Isabellas blogg till en ny nivå, nämligen en plattform. Mer magasinkänsla men ändå inte för mycket, vi vill behålla personen Isabella. Ett magasin kan lätt bli “opersonligt” om man jämför med en blogg, så det är viktigt att inte förlora Isabella i denna process. Jag har jobbat med dessa projekt i nästan ett halvår, det tar tid att ta något från scratch till en färdig produkt! Men det är så extremt kul. Och det är ju inte jag ensam som gör allt, vi är ett fantastiskt team vilket gör allt ännu roligare!

Läs också: Vill du byta bana? 11 tips som gör karriärbytet enklare

Vad är det roligaste med att jobba som du gör?

– Oj, svårt! Mitt spontana svar blir affärsutvecklingen, men sen så älskar jag variationen också!

Finns det något du förvånats över, under tiden du arbetat med Isabella?


– Att hon är så jäkla kunnig! Jag hade förväntat mig att hon kan det hon gör, men hon är verkligen påläst till tusen och så extremt proffsig att jobba med. Jag ser och lär!

Vad är det svåraste/tuffaste med ditt jobb?

– Just i dag är det att bolla så många olika projekt/inriktningar samtidigt, men vi har tre tjänster ute och har påbörjat rekryteringen så det kommer bli otroligt skönt att kunna fokusera mer på några få inriktningar. Men oavsett vad som händer löser vi som team alltid alla utmaningar som kommer i vår väg, det är en otroligt fin och stark känsla att få känna sig så stark tillsammans! Allt går inte alltid som man tänkt, men vi löser allt och ibland förvånads man över vilka idéer och lösningar som kommer upp under pressade situationer! Coolt!

Läs också: Cecilia Blankens: Jag hamnade i en indentitetskris när vi flyttade till LA

Vad har du för bakgrund?

– Jag har extrajobbat vid sidan av skolan sedan jag var 11, med banrvaktande och mässarbete. Jag pluggade företagsekonomi och entreprenörskap i gymnasiet, extrajobbade som telefonsäljare och i charkdisken på Ica. Alla dessa jobb som är långt ifrån glamourösa är vad jag skulle kalla mina viktigaste jobb, som lärt mig sälj, ihärdighet, att förstå sig på människor och att inte ge upp. Sedan pluggade jag några kurser på Stockholms Universitet: företagsekonomi, marknadsföring och organisation och ledarskap. Därefter kvällskurs på Berghs och nanny hos Isabella, sedan vidare till Hyper Island där jag pluggade Digital Business.

Vad har du för råd till unga människor som vill jobba med det du gör?


– Var inte rädd för hårt arbete och att ibland kanske till och med jobba gratis, om man har möjligheten, bara för att få erfarenheten. Det blir lätt moment 22 annars, – har man inte erfarenhet kan man inte få jobb, får man inte jobb får man ingen erfarenhet. Så, vet du vart du vill är det bara att kasta dig ut!

Du har ju jobbat en hel del med Isabellas styling, hur tänker du där?

– När jag började som Isabellas stylist var mitt mission att forma en grundstil som riktigt visar vem hon är, en respekterad entreprenör men
inte alltid så traditionell. Så att få in den mer mogna stilen med också lekfullheten, den balansen var viktigt för mig att få till. Det får inte uppfattas för plojigt/barnsligt eller motsatsen – trist. Och Isabella är ju verkligen kreativiteten och glädjen själv så att få in det men ändå vara business var och är en utmaning. Men jag tycker att jag och Sascha gör ett bra jobb!

Läs också: Agenturgrundaren Lena Gullberg berättar om sin karriär

Hur får man Isabellas stil?

– Isabella och jag har döpt stilen till Parisian chic med inslag av lekfullhet. För oss står det för mixen av det kvinnliga och businesslooken, och lekfullheten syns i detaljerna: i alltifrån en scarf, en väska, ett smycke, en detalj på plagget och så vidare. Så mitt bästa tips för att anamma denna stil är att satsa på de uppdaterade basplaggen. Exempelvis en kavaj med ett annorlunda slag eller varför inte en volang i vid ärmen?

Vilka är nyckelplaggen i Isabellas garderob?

– Definitivt de uppdaterade basplaggen och de vanliga vita skjortorna. En vanlig vit skjorta, gärna lite loose fit, slarvigt instoppad i ett par svarta momjeans med ett riktigt snyggt detaljerat bälte är en klassisk men ändå uppdaterad look som har allt det vi letar efter när vi tänker Parisian Chic med inslag av lekfullhet.

Om man gillar Isabellas stil – vad bör man investera i?

– Ett par svarta momjeans, en vit, loose fit, skjorta, ett par skinnbyxor (helst fejk), ett snyggt statement-bälte och/eller en färgglad scarf att ha som skärp, runt toffsen, runt handleden eller runt väskhandtaget.

Läs också: Carolina Neurath: ”Jag sliter hårt för att 
vara nyhetsledande”

Har du och Isabella samma smak?

– Absolut, det har vi till stor del, men jag är mycket mer extrem. Jag älskar att sticka ut med lite galnare plagg!

Hur klär du dig själv?

– Väldigt lekfull och vågad i många fall, men i grund och botten älskar jag det klassiska. Jag är bara så extremt nyfiken av mig så jag kan inte låta bli att testa, bära och styla de mer utstickande plaggen också. Tycker det blir en bra kombo, lite som att Céline möter Moschino, typ.

När man stylar någon annan – vad är det viktigaste att tänka på? Vad får man inte glömma?


– I slutändan är det enda som spelar roll att personen i fråga känner sig snygg och bekväm. Gör man inte det kommer det att lysa igenom, och osäkerhet klär ingen. Men självsäkerhet klär oss alla! Så det är viktigt att lyssna in personen man stylar och jag personligen gillar att styla efter en personlighet. Jag skulle finna det otroligt svårt att styla en person jag inte vet något om. Så börja i den änden, lär känna personen.

Har du som stylist något ”survival kit”? Vad har du alltid med dig?

– Steamer, jag går ingenstans utan min steamer. Sedan ett sykitt och säkerhetsnålar. Jag har behövt sy in ett par byxor åt Isabella en gång, hade fem minuter på mig så det var det det vackraste jag skapat men det funkade!

Läs också: Isabella Löwengrip ska sälja delar av sitt imperium – få 100 miljoner

Vilka märken gillar du bäst?

– Ah, svår fråga! Beror lite på vilken prisklass jag ska lägga mig i. Men här kommer några: Loewe, Céline, Jospeh Fashion, IRO, The Kooples och Whyred, Acne och Hope är mina svenska favoriter sen så är & Other Stories skor och smycken är riktigt bra.

Vad skulle du aldrig klä Isabella i?

– Säg aldrig aldrig!

Hur ser framtiden ut, för dig i din yrkesroll?

– Jag siktar på att få jobba mer med och utvecklas inom just varumärke och affärsutveckling. Det är vad min titel idag visar, men det jag gör på dagarna är väldigt varierande, så mitt nästa steg är att få nischa in mig! Är så otroligt glad att jag testat på så mycket olika grejer för det är genom det som jag formats och kunnat navigera framåt!

Emma Gullström finns även på Instagram, du hittar henne här (@ofemma).

Foto Privat

(318)
(0)
(0)
Annons


Annons


Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
Annons

Laddar