ELLEs bloggare avsöjar: Här är våra smultronställen i sommar-Sverige

ELLEs bloggare avsöjar: Här är våra smultronställen i sommar-Sverige
Få saker är bättre än en solig sommar i Sverige. Våra bloggare på ELLE.se har delat med sig av sina bästa smultronställen som du borde besöka på semestern.
Annons

Kakan Hermansson

– Jag propagerar alltid för Kallbadhuset i Malmö. Det finns ingen tryggare plats – människor överallt, avslappnad stämning och nakenbad. Livet på en pinne som kostar 50 kr i inträde eller billigare vid klippkort. Jag brukar ligga där och tjata med mina vänner, lyssna på podcast, läsa, lösa kryss och äta glass. Mitt bästa ställe på jorden!

Annons

Emma Unckel

– Vi har ett sommarställe i Aggösundet utanför Örnsköldsvik som är mitt svenska paradis på jorden. Just kuststräckan Höga Kusten, ett världsarv som ligger mellan Sundsvall och Örnsköldsvik, är vidunderligt vackert och det finns flera platser att stanna på och beundra utsikten, ta en fika eller vandra. När ni ändå har vägarna förbi så ta båten över till Ulvön, ta in på vandrarhemmet och ät surströmming på Lilla Salteri – det är en upplevelse i sig!

Annons

Emma njuter av utsikten vid sitt smultronställe.

Nina Campioni

– Kackelstugan på Öland är nog det mysigaste stället som finns. Här kan äter man god mat och sen skaffar man biljetter till någon av de konserter som de anordnar varje år. Jag ska se Jakob Hellman i sommar och som jag längtar! Vill också tipsa om Grundsund på västkusten som är otroligt vackert – som en tavla.

Annons

Nina vid Grundsund.

Elsa Billgren

– Mina bästa smultronställen är den underbara loppisen Lata pigan i Enköping som har allt från vintagekläder (även till barn!) till gamla möbler och prylar i två stora lador. Har du tur bjuder ägaren på våfflor i sitt hus bredvid. Ett annat tips är Kalkladan i Bungenäs på Gotland där man kan äta gott, ta ett glas, låna en cykel och tillbringa en hel dag med bad! I Borgholm ligger Smyckesskrinet, en liten butik full av knasiga vintagegrejer, uppstoppade fåglar, korgstolar, 50-talsklänningar, gamla smycken och accessoarer som man inte får missa. Vill man till Stockholm så ska man åka till Rosenhill och ligga och jäsa i gamla soffor och gosa med kattungar och sen köpa med sig hemgjord äppelmust hem.

Annons

Elsa lånar en cykel vid Kalkladan.

Anja Forsnor

– Skanör är den finaste platsen i Sverige med sin kritvita sandstrand, gulliga båthamn och roliga små matverksbutiker. Missa inte heller att äta på Badhytten eller Rökeriet och avsluta med glass från Aldos. Jag vill också rekommendera Prima Gård på Gotland, ett familjedrivet ekokafé och lanthandel i otroligt mysig miljö. Och i Stockholm, Rosenhill såklart, där strosar jag i det gröna, gör roliga loppisfynd och dricker äppelmust.

 

Annons

Emma Svensson

– Något jag verkligen vill prova i sommar är Högsta Kustens Via Ferrata som jag tror kan vara superkul. Annars gillar jag området Bungenäs på Gotland, där kan man bada, äta gott, lyssna på bra konserter i en lada och bara ha det soft. Det är ett gammalt militärområde så det är lite spännande att gå omkring där och för att komma dit får du låna en gammal militärcykel att cykla på. Fårö som ligger på andra sidan sundet är också helt magiskt.

Marie Serneholt

– På sommaren älskar jag att svänga förbi Nonna’s på Norr Mälarstrand. Deras hemmagjorda italienska glass smakar som en dröm. Köp med dig en strut eller bägare och sätt dig på en bänk i närheten och titta ut över ett somrigt Stockholm. Blir inte bättre än så!

Annons

Emilia de Poret

– Mitt smultronställe är Västkustön Marstrand där jag spenderat större delen av mina somrar sedan barnsben. En perfekt destination även om man bara vill göra en dagsutflyk men missa inte att gå en promenad runt ön, bada från klipporna och kanelbullar och kaffe på Bergs konditori. Avsluta dagen med middag på Tenan eller Johans Krog. Eller, om vädret tillåter, köp med en stor påse färska räkor från fiskeståndet på kajen och sätt dig på en klippa och njut av den underbara havsutsikten. Det slår allt!

Alexandra Kamperhaug

– Österlen, Västkusten (Halmstad & Hunnebostrand) och Gotland är orter jag gärna semestrar på och återvänder till, men vill också nämna en liten pärla i Stockholms skärgård, Små Dalarö Gård. Det är enkelt att ta sig dit, det är otroligt vackra omgivningar, det finns bubbelbad, vedeldad bastu, motionsspår, tennisplan och massa god mat.

Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar