Annons

Annons

ELLE träffar: Fotografen Mia TylerNär modellen, skådespelaren och författaren Mia Tyler fick en kamera i födelsepresent blev hon passionerat förälskad i fotograferandet. Och med fotoobjekt som pappa Steven Tyler och syrran Liv Tyler kan det knappast bli fel. Elle besökte Mia Tylers första soloutställning i den legendariska CBGB-klubbens gamla lokaler i New York.

Annons

av SANNA POSTI SJÖMAN foto MIA TYLER, STELLA PICTURES

Två av systrarna Taylor: Chelsea och Mia.

Mia, du arbetade i närmare tio år framför kameran som plus-size modell och plåtades för flera av världens ledande modemagasin, varför valde du att ställa dig bakom kameran?

– Jag arbetade inom mode- och nöjesindustrin i många år och kände mig aldrig riktigt lycklig. Jag gillade aldrig modellyrket och ville göra något helt annat. För några år sedan fick jag en kamera i födelsedagspresent och jag började ta bilder på mina syskon och vänner och kände direkt att detta är min passion! Jag älskar att ta bilder och vill livnära mig på detta.

Through the looking glass är alltså din första soloutställning och den visas på RIFF, som huserar i den legendariska CBGB-klubbens gamla lokaler. Det känns ganska passande med tanke på dina rock n roll-gener?

– Ja, eller hur? För två år sedan såg Riffs ägare Andy Hilfiger (Tommy Hilfigers bror och grundare av märket Andrew Charles) mina bilder och ville att jag skulle ställa ut dem här. Jag blev jätteglad och har arbetat med utställningen sedan dess.

Du har fotat dina syskon, Liv Tyler och Chelsea Tyler och utställningen innehåller även foton på din pappa, rocklegenden Steven Tyler. Hur var det att fota honom?

– Porträttbilden på pappa är en av mina favoritbilder. Den är tagen hos mina farfar som gick bort nyligen. Hela familjen var hos honom för att fira hans 95-årsdag och i fotografiet är pappa fundersam och tittar bort från kameran. Jag gillar att han inte poserar utan är sig själv. Han ser nästan lite ledsen ut.

Vilken är din absoluta favoritbild?

– Svårt, men det är nog ett självporträtt som jag tog på mig själv med sminket rinnande utmed ansiktet. Det tog slut mellan mig och min pojkvän den dagen och jag ville dokumentera mina känslor. Jag grät och hade precis kommit ut ur duschen och jag tycker att det ligger en slags vacker råhet i det rinnande sminket. Mina bilder är ofta ganska sorgsna.

Det finns mycket rockfolk här, Marky Ramone är på plats och din kille Jesse Kotansky från bandet Click Clack Boom. Du har även fotograferat flera andra rockband. Är det just rockfoto som intresserar dig mest?

– Båda ja och nej. Jag vill gärna göra mer redaktionella uppdrag i framtiden och fotografera mer sammanhängande bildserier. Mitt nästa uppdrag är att fotografera Andrew Charles höstkollektion och jag skall ut på turné med Click Clack Boom som deras bandfotograf. Jag kommer att bo i en turnébuss med bara killar i sex veckor, få se hur det slutar. Det lär bli en massa dirty truckstop fun!

Mia tillsammans med pappa Steven Tyler (2007).

(17)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar